<- Palaa "kisoihin valmistautujia" -pääsivulle 

Teija Miettisen kisoihin valmistautuminen
| Taustaa | Viikko 31 / 2006 | Viikko 32 | Viikko 33 | Viikko 34 | Viikko 35 | Viikko 36 | Viikko 37 | Viikko 38 | Viikko 39 | Viikko 40 |
| Viikko 52 | Viikko 1 / 2008 | Viikot 2-3 | Viikot 4-8 | Viikko 9 | Viikot 10-11 | Viikot 12-13 | Viikot 14-15 | Viikko 16 | Viikot 17-18 |
| Viikot 19-20 | Viikot 21-22 | Viikot 23-32 | Viikko 33 | Viikot 34-35 | Viikot 36-37 | Viikot 38-52 |

Viikko 37

11.9.06 Maanantai

Aamulla oli vielä vähän tokkurainen olo, joten en uskaltanut aamulenkille. Töihin mentiin ja paiskittiinkin sitten kunnon päivä. Lopetin työt vasta klo 18.30. Joten syönnin jälkeen kello oli jo sen verran, että ajattelin siirtää salille menon suosiolla huomiselle. En nukkunut päiväunia koko päivänä, mutta illalla oli kuitenkin hyvä olo. Saunan kautta petiin ja nukkumaan.

12.9.06 Tiistai

Tiistaina sain tehtyä hyvän selkätreenin. Kävin salilla aamusta pyöräilemässä 45 min. Jotenkin olo on jo suhteellisen hyvä, mutta keskittymiskyky ei oikein riitä enää salilla polkemiseen eikä leirin ympäri kiertämiseen lenkkipolulla. Mä haluisin olla kotona omilla tutuilla teillä, pururadalla tai jossain todellakin muualla kuin täällä. Pinna alkaa olla kireellä kaiken tän sairastelun jälkeen ja kun kisat alkaa lähestyyn. Tää leirielämä alkaa jo tympiä, kun välillä olo on kuin häkkilinnulla. Vapaus puuttuu. Mä kaipaan vapautta valita omat polkuni (aamuisinkin, kun muutenkin olen aamuäreä ihminen).

Töissä oli taas ylipitkä päivä. Mä lopetin hommat vasta klo 17.30. Olin sen verran väsynyt, että oli pakko nukkua puolen tunnin päiväunet. En todellakaan olis jaksanut salille, mutta sovittiin Mikon kans tärskyt sinne, joten mun oli sitten pakko mennä, kun lupasin sille. Näin se on hyvä, kun saa treenikaverin kans sovittua ajan, niin on sitten lähdettävä, vaikka fiilikset ei juuri sillä hetkellä olisikaan parhaimmat. Päikkäreistä tuli vähän tokkurainen olo, mutta ei kuitenkaan ollut kuumeinen tai kipeä olo.

Otin salilla alkulämmittelyksi pyörällä 20 min. veivailua. Tein ainoastaan selkätreenin. Kuitenkin treeni sujui hyvin ja sain kunnolla tuntumaa. Ehkä liikaakin (?), kun on ollut niin pitkä tauko sairastelun takia. Lapojen välissä tuntui kummalta, kuin olisi hartioihin pukkaamassa vähän jumia. Treenin jälkeen poljin vielä 10 min. pyörällä.

13.9.06 Keskiviikko

Aamusta salille polkeen fillarilla vasta klo 8.00. Ihanaa, kun voi nukkua edes hieman pidempään. Poljin kokonaisen tunnin. Salilla oli yksi ruotsalaisnainen fillaroimassa ja sillä oli sika hyvä discolevy mukana. Aika kului aivan siivillä, kun oli niin hyvää musaa. Kivan lämmin tuli, kun ei enää pitkään aikaa ole tullut kunnolla hiki, ehkä se aineenvaihdunta tökkii jo. Kuumeessa ollessa kuitenkin hiki virtas. Pulssia on vaikea pitää yli 120, mutta kai sillä on jotain vaikutusta on vaikka käykin alempana välillä.

Muilla olis pitänyt olla selän hieronta klo 10-11, mutta hieroja oli joutunut lähtee viemään potilasta toiseen sairaalaan, joten jouduttiin sitten siirtämään sitä. Harmi! Iltapäivästä sitten paiskittiin taas niin pirusti hommia. Jumppa alkoi klo 19.00. Muilla jäi työhuoneen siivous kesken, kun piti jumpalle kiirehtiä. En uskaltanut hyppiä siellä samaan malliin kuin normaalisti (ku nautin niin älyttömästi ja se antaa mun päälle virtaa!!). Jumpan vetäjä tuli tunnin jälkeen kysyyn, että voinko mä pahoin, kun olin niin vaisu?! Kyllähän mä olisin halunnut revitellä ja jalat meinas karata koko ajan hyppelyihin, mutta järki sanoi, että nyt vaan askelletaan nätisti ja rauhallisesti. Kuitenkin parennellaan vielä kroppaa kuumeesta, ettei tule mitään jälkitauteja.

Taisin olla päivästä aika väsynyt, sillä menin jo puoli kympiltä petiin odotteleen unta.

14.9.06 Torstai

Heräsin yöllä klo 01.00 järkyttävään päänsärkyyn! Kipu tuntui silmämunien takana ja siitä suoraan takaraivolle. Mä oikeesti luulin, että nyt tuli noutaja, aivoverenvuoto tai jotain pahempaa. Mulla alko meneen pikkuhiljaa näkö.. mä säikähin ihan törkeesti!! Otin särkylääkettä ja odotin sängyssä puoli tuntia, ei mitään vaikutusta. Piti painaa päätä kädet pään sivuilla, kun kipu oli niin kova. Otin vielä toisenkin pillerin. Sitten kipu alkoi pikku hiljaa helpottaa. Olin aamu neljään asti hereillä kivun takia. Tää ei nyt oikein tunnu kivalta. Tais olla jotain migreeninpoikasta, vaikka mulla ei sellasta aikaisemmin olekaan ollut.

Heräsin vasta vähän ennen aamubriifiä. Joten en mennyt aamulenkille. Yöllisen valvomisen takia ja kivun takiakin olo oli höttyräinen. Hampi on tänään ja huomenna ensiapukurssilla, joten mulla on paperitöiden tekoa ja välineiden huoltoa. Pidin suosiolla totaalilepopäivän. Eihän tästä sairastamisesta näytä tulevan loppua ollenkaan.

Mä murjotin illan omassa körmyssäni, en halunnut puhua kenellekään enkä nähä ketään. Osaltaan se helpotti mun oloa.

15.9.06 Perjantai

Perjantaina nautin käsitreenistä olon olessa jo parempi. Tänään oli jo parempi aamu. Kävin salilla pyöräileen 50 minuuttia. Mieli oli todella virkee. Tässähän alkaa jo oleen lähes normaali ihminen. Paperihommat sujui kuin leikki vain. Wau! On ihanaa olla terve, kun ei päätä särje eikä kolota pahemmin mitään paikkaa.

Kävin iltapäivästä treenaamassa kädet. Tiukka hauis ja ojentajatreeni. Dipissä sain puristettua itteni ihan kuiville. Nautinto rääkätä ittiä kunnolla pitkästä aikaa. Olin niin iloinen "paluusta elävien kirjoihin", että poljin vielä kuntopyörällä puoli tuntia treenin päätteeksi. Hyvä minä!

Meillä oli suomalaisten lääkintähenkilöstön tapaamisilta toisessa leirissä. Saunottiin, grillailtiin ja mie join puolitoista litraa laittilimpparia. Olin luonnollisesti kuskina ja muut joivat ne minunkin pari operatiivista siideriäni. Ilta oli loistava: hyvää seuraa, kunnon löylyt, ihanaa ruokaa (kaloreiden sallimissa rajoissa mulla) ja hauskanpitoo. Tultiin omaan leiriin takas klo 23.30 ja menin suoraan petiin. Olin valveilla yhteen asti, kun ei oikein uni tullut. Alku illasta oli jotain "tuntemuksia" orastavasta päänsärystä, mutta pukkasin ajatuksen syrjään ja nautin illasta. Nyt kun sitten rauhottui, niin oli aikaakin päänsärylle. Särky tuli taas nopeasti ja yllättävän rajuna. Muilla ei itellä ollut särkylääkettä, joten lähdin konkoilemaan naapurikörmyjen oville ja kysyyn apua. Loppupeleissä muistin, että hampilassa on oma särkylääkepurkki, joten ei tarvinu herättää päivystäjää. Ja taas sama homma, mä valvoin lähelle neljää. Mä en enää ala tällasta!

16.9.06 Lauantai

Heräsin siihen, että hampi tuli herättämään noin klo 9.00. Mulla olisi ollut kello puolen tunnin päästä siitä soimassa, kun olin suunnitellut meneväni vähä juoksemaan pitkästä aikaa. Meille tuli 3 särkypotilasta aamupäivän aikana, joten aamulenkit ja sai nyt jäädä väliin. En kyllä pistänyt ollenkaan pahitteeksi, kun tajusin siinä töitä tehdessä, että oon ihan tokkurassa sen yöllisen päänsäryn takia. Tais työhommelitkin mennä vähän vasemmalla kädellä.

Mä keskustelin meijän lääkärin kanssa mun oireista. Pikaisen keskustelun jälkeen sain diagnoosiksi jännityspäänsäryn! Mutta enhän mä VIELÄ jännitä yhtään mitään. Tässähän on kisoihin vielä vaikka kuinka paljon aikaa. Mutta oireet ovatkin 50% fyysisestä ja 50% psyykkisesti johtuvia. Mielenkiintoista!

Muilla oli sovittu hieronta iltapäivälle. Olisi pitänyt käsitellä uudestaan jalat, mutta lääkärin määräyksestä nyt käsiteltiinkin sitten selkä ja hartiat. Ja kyllä sieltä kummallisia pahkuroita löytyikin. En mä oikeesti tiennyt olevani noin juntturassa. Hieroja sanoi, että ei yhtään ihmettele, vaikka vähän päätä särkikin. Ei noi tollaset muhkurat yhdellä kertaa liukene, mutta minkäs teet, kun aika loppuu kesken..

Illalla oli naisten ilta, viestijoukkueen järjestämänä. Pippalot oli kivat; saunottiin ja meille oli järkätty muutakin ohjelmaa ja tietty tanssimista ja ilottelua. Ruoka oli hyvää, mutta mä jouduin vähän närppimään, kun ei ollu kauheesti mulle sopivaa ruokaa, mutta seuran vuoksihan sitä pöydässä istutaankin. Ilta loppui aikanaan ja sitten sairaalalle ottamaan iltapalaksi mustikanmakuista yörotteeiinia, nam!

Joten ilta meni hippaamisen merkeissä, joten en siis menny salillekaan. Jäi tältä päivältä tyystin noi urheiluhommelit, vaikka siihen oli kyllä virtaa, kun jakso joratakin pää märkänä.

17.9.06 Sunnuntai

Aamulla olin reipas ja kävin salilla pyöräilemässä ennen lemppariohjelmia. Ajallisesti olin kyllä vaan pyörän selässä 45 min, mutta taisin siinä huomaamatta vähän revitelläkin. Käytiin shoppailemassa Pristiinan lähettyvillä olevassa leirissä ja marketeilla. Kyllä toi shoppailu sitten piristää, vaikka en mitään kummosempia sieltä löytänytkään, mutta pääsee leiristä pois ja katteleen muitakin ihmisiä. Käytiin ruottalaisten leirissä kahveella.

Löhöilin pari tuntia sohvalla ja kattelin telkkua. Sitten olinkin valmis salille. Otin pelkän rinnan vaan. Nyt aletaan jo tosissaan hifistelemään kisoihin. Ei mitään täysillä treenaamista. Kyllä se peruskunto on luotu menneenä talvena ja kesällä, nyt vaan viimeistellään. Poljin vielä 20 min. pyörällä. Sitten pakkaamaan laukkua, kun huomenna autonulkoiluttamispäivä! Jippii, pääsee tuulettuun ja "omaa kultaa" silittelemään :)

Sivun alkuun
Www-toteutus: Kymen Web-Suunnittelu