<- Palaa "kisoihin valmistautujia" -pääsivulle 

Teija Miettisen kisoihin valmistautuminen
| Taustaa | Viikko 31 / 2006 | Viikko 32 | Viikko 33 | Viikko 34 | Viikko 35 | Viikko 36 | Viikko 37 | Viikko 38 | Viikko 39 | Viikko 40 |
| Viikko 52 | Viikko 1 / 2008 | Viikot 2-3 | Viikot 4-8 | Viikko 9 | Viikot 10-11 | Viikot 12-13 | Viikot 14-15 | Viikko 16 | Viikot 17-18 |
| Viikot 19-20 | Viikot 21-22 | Viikot 23-32 | Viikko 33 | Viikot 34-35 | Viikot 36-37 | Viikot 38-52 |

Viikko 16

Lopella kilpailtiin joukkuemestaruuksista Alkuviikosta olin maanantain ja tiistain saikulla. Ei tosissaan viittiny mennä röhimään päin asiakkaita. Onhan meillä maskit koko ajan, mutta mites niistät ja limppailet limaa kesken hoitotoimenpiteiden, ei mielellään!! Keskiviikkona uskalsin jo töihin ja illasta kevyesti joogaamaan.

Torstaina olikin sitten mulle todella erikoinen päivä. Olen nimittäin alkanu suorittaan sotilaspenkin tuomarikorttia. Kisat oli tänään poliisikoululla Tampereella. Olin paikalla joskus kasin pintaan aamusta ja seikkailin itseni punttisalin puolelle. Kyllä niiden opiskelijoiden kelpaa siellä salilla käydä, oli meinaa tosi hyvät laitteet ja tilat, ainakin ku vertaa meijän intin saliin täällä.. Päivä alkoi tohinalla; kyselemällä hommista, briiffausta ja toimintaa. Ekaksi mun hommaksi tuli naiskilpailijoiden punnitus. Elikäs punnitus tapahtuu sekä naisilla, että miehillä aina enimmillään alusvaatteet päällä. Tarkoittaen sitä, että jos menee paino tiukalle, niin voi myös olla vaa`alla alasti. Paino merkitään 100 gramman tarkkuudella ylöspäin. Tangon paino määräytyy naisilla oma paino kerrottuna 0,66. Joskus oma paino voi olla 100g liikaa, jotta saisi tangon painoksi 2,5kg alemman painon. Sitten ei muuta kuin hyppimään hyppyskää vähäx aikaa, jos haluu sen 100g pois. Naiset punnittiin tänäänkin aikaisemmin, koska heitä oli niin vähän ja he nostavat kisassa aina ensimmäisinä. Näin itse kisaan valmistautumisaikaa jää kaikille yhtä paljon. Kerkesin välissä käydä juomassa kahveet ja sitten alkoikin jo kilpailijoiden puhuttelu ja meidät tuomari esiteltiin. Kilpailijapuhuttelussa päätuomari käy läpi vielä kaikki säännöt, sääntörikkomukset ja kilpailijan velvollisuudet. Tämän osion jälkeen näytetään mallisuoritukset, mahdolliset virhesuoritukset ja on aikaa kysymyksille. Minä toimin ko.kisassa toisena sivutuomarina, jonka tehtävä oli ainoastaan tarkkailla kilpailijan jalkoja, että ne eivät menneet alle penkin tai osuneet siihen. Ja huutaa kovalla äänellä "jalat", jos oli lähellä osua tai alittaa. Ensimmäinen on yleensä varoitus kilpailijalle, että huomaa tarkkailla jalkojaan noston aikana, toinen sitten jo selvä virhe. Samalla sivusilmällä tehtävänäni oli tarkkailla merkkistopparia ja rintaa. Toinen sivutuomari laski rintavirheet ja merkkistopparivirheet. Onneksi mulle tuli näin eka tehtävässä toi helpompi homma. En tiedä montako nostajaa kisassa oli, arviolta 30-40. Mulle toi päivä oli raskas, koska on aikasemmin tottunut olemaan kilpailijan roolissa ja keskittymään vain omaan suoritukseen. Se hermopaine kestää vain noin minuutin. Nyt joutu olemaan n. 2h kiristävässä hermopuristuksessa ja koko ajan skarppina, ettei vaan mikään virhe jäänyt huomaamatta.

Maarit Ketonen teki huiman tuloksen Kisat saatiin hyvin ja suhteellisen nopeesti vedettyä läpi. Näin siellä myös mun yhtä entistä yk-tuttuakin. Olihan kiva rupatella ja kannustaa jatkamaan treenaamista saman lajin parissa. Olin iltapäivästä kotona, joten ehdin hyvin vielä illalla treenaamaankin.

-Sotilaspenkki; lämmittelyt 5x12x32.5kg (kestävyys 60s palautuksella)
-Maastaveto boxilta; 10x40kg, 3x 8x50kg
-Pohkeet istuen; 3x12x35kg
-Peck Deck; 8x 35kg, 8x40kg, 6x42.5kg
-Jalkojen koukistus maaten; 8x25kg, 2x8x30kg
-Pohkeet laatikon päällä smithissä; 3x15x40kg
-Vipun.vinop;8x10kg, 8x12.5kg,6x12.5kg (ihan poikki, plääh)

Perjantaina menin salille suoraan töistä. Ja vuorossa ojentajat ja etureidet.

-Ojentajat taljassa suorakahva; lämmittelyt+ 10x 45kg, 8x47.5kg, 2x6x 47.5kg
-Prässi yhdellä jalalla; lämmittelyt+ 2x15x25kg
-Ojentajat maaten mutkatang; 8,7,6 x 10kg(lisäpainoa, hentoset lukot)
-Jalkojen ojennus; 3x25x15 kg( oik.polvi rutisee ja vähän sattuu..)
-Ojentajat narulla pudottaen: 30kg-> 12.5kg (ilman taukoja)
-Askelkyykky käsip; 3x10x15kg( surkeeta)

Tämän päivän treeni meni jalkojen osalta päin prinkkalaa!! Oikee polvi rutisee ja nyt jopa sattuu hiukan. En uskaltanu ottaa riskiä, että jotain pahempaa tapahtuu tai että jalka pettää alta, joten iisisti meni taas tää treeni. No, aina ei voi voittaa.Treenin jälkeen kotiin pikasuihkuun ja sitten baanalle. Auton keula kohti Hämeenlinnaa ja siellä olevaa yli 100 vuotiasta hirsitaloa. Pääsin yöpymään reissullani mun inttikaverin ja hänen miehensä omistamassa ihanassa talovanhuksessa. Siellä on niin rauhallista ja levollista, elo kuin lintukodossa. Olin nimittäin lupautunut olemaan jo lauantai aamusta tuomaroimassa Lopella, jossa järjestettäisiin sotilaspenkkipunnerruksen ja leuanvedon joukkuekisat.

Bodaus lehti raportoi sotilaspenkkikilpailuista. Hyvin nukutun yön ja tukevan aamiaisen jälkeen vielä vähän ajomatkaa Lopelle. Kisapaikkana siellä oli suuri urheiluhalli, joten puitteet oli tosi hyvät. Mulla punnittavana ainoastaan yksi nainen, mutta ei mikään vähäpätöisin. Hänestä lisää myöhemmin. Kisapäivä alkoi leuanveto osuudella. Mut pistettiin ihan "kylmiltään" sivutuomariharjoittelijaksi siihen lajiin. Kyllähän mulle selitettin hyvin tuomaroinnin perusteet, mahdolliset virheet ja näytettiin mallisuoritukset. En oo muuten ikinä etes kattonu sitä lajia sillä silmällä, että siitä mitään ymmärtäisin. Kuulostaa tosi helpolta lajilta tuomaroida, mutta PAH! Käytännössä se tarkoittaa sitä, että tyyliä on yhtä monta kuin on kilpailijaakin. Arvatkaa vaan onko siinä helppo kattoo, onko kädet suorassa ala-asennossa, nivelten kulmat, jalkojen heijaamiset yms. Sitten kun osa porukkaa vielä vetää leukoja myötä otteella ja toiset vastaotteella.

Suurin osa porukasta vetää niin pirun nopeella vauhdilla, että meikäläisen aloittelevan tuomarikokelaan silmät ei oikein tainnu keritä mukaan vauhdissa. Parhaimmat leuanvetäjät minun kannaltani vetivät tyylipuhtaasti, rauhallisesti, todella hyvällä tekniikalla, joka ei jättänyt mitään arvailujen varaan. Siinä sitten tiukan tuomaroinnin takia osalla pikavetäjistä tuli niin paljon virheitä, että hävisivät hitaimmille ja tyylipuhtaimmille vetäjille. Mun osaltani tuomarointi meni todellakin harjoitteluun, ja siihen että hoksasin, mistä muut tuomari huusivat virheensä. Multa surkee esitys, mutta sitä vartenhan sitä harjoitellaa, että joskus sitten voi oikeesti antaa äänensä kuuluviin. Todella mielenkiintoinen kokemus ja opettavainen!! Naisten punnitus kuului mun hommiini täälläkin. Päivän aikana punnitukseen tuli yksi nainen. Olihan muuten kovakuntonen mimmi, Maarit Ketonen. On tyär joskus kisannu bodyfitneksenkin puolella, muistaakseni. Maaritilla painoa oli aamusta 51,4kg. Tankoon tuli 42,5kg (koska muuten joukkueen tangonyhteispaino ei olisi täyttynyt). Maarit pukkas 24 hyväksyttyä toistoa, todella hurja tulos!! Jos Maarit kisaa syksyllä, niin ehdottomasti on 3:n parhaan joukossa, luulempa niin. Täällä en päässyt tuomaroimaan sotilaspenkkiä, mutta olin harjoittelemassa tulospalveluun kuuluvia juttuja. Myös palkintojen jaossa sain olla mukana. Kisahommelit saatiin pulkkaan klo 16.00 tienoilla. Lähdin sieltä suoraan ajamaan kotia kohti. Olinhan mä kyllä ihan poikki ku pääsin kotiin. Ihanaa ku pääsi sitten suoraan nukkumaan ja lepäämään. Muuten...Lopen sekä Tampereen kilpailuista on juttua uudessa Bodaus-lehdessä (Nro 3/2008). www.bodaus.fi

Valitettavasti alkuviikon sairastelujen jälkeen treeniä tuli vain kaksi tälle viikolle, mutta lajin parissa tuli kuitenkin muuten pyörittyä kiitettävästi. Ensi viikolla sitten taas uus viikko ja uudet kujeet.

Sivun alkuun
Www-toteutus: Kymen Web-Suunnittelu