<- Palaa "Kuntoilijoiden päiväkirjoja" -pääsivulle

Sirun kuntoilupäiväkirja
| Taustaa | Viikot 45-46 | Viikot 47-48 | Viikot 50-53 | Viikot 1-4 | Viikot 5-6 | Viikot 7-10 | Viikot 11-12 | Yhteenveto tähänastisesta |
| Viikot 33-37 | 2007 Viikot 6-7 | Viikot 8-11 | Viikot 12-17 |

Viikko 45 (Katso viikko 45 valokuva) ->

To 4.11.

Aamiainen: 2 viip. ruisleipää, 2tl Beceliä, 2 siivua juustoa, 2 siivua kinkkua, 2kp kahvia + maitoa.

Lounas: Kasvislasagne, keitetty parsakaali, salaatti + ransk.kastike, ruisleipä, vesi + rasvaton piimä, omenajälkiruoka + kahvi maidolla.

Välipala: kahvia raakana

Päivällinen: Pussikeittoa 1 mukillinen, 2 hapankorppua.

Iltapala: 2 mandariinia ja banaani.

Eilisen oppilaitosprojektimme infotilaisuuden jäljiltä hieman väsähtänyt olo. Meni myöhään ja aamulla taas aikaisin ylös. Riksuun muuton seurauksena herätä pitää jo kuudelta jos aikoo olla kahdeksalta töissä.

Töissä oli luvalla sanoen sekava olo, ei enää jaksa kuten nuorempana ja päivä meni hohhaillessa niitä näitä. Opiskelijat tekivät onneksi omia harjoitustöitään joten keskityin päivittämään lukuvuosisuunnitelmia muuttuneiden kurssien vuoksi. Kotiin neljältä ja suoraan treffeille Jannen kanssa.

Sitä minä ihmettelen kun tuolla salilla menee aina koko ilta. Onkohan se aina sellaista? Nyt "treenasin" vartin yli viidestä puoli kahdeksaan ja koko ajan olin jonkun laitteen puristuksissa. Janne oli aika hyvin mukana vaikka viuhtoikin välillä ties missä. No, ei kai se hänellekään kovin suurta esteettistä nautintoa tuo kun katselee meikäläisen tuskanirvistyksiä, joten ymmärrän hyvin, jos hän välillä tuntee tarvetta paeta paikalta...

Tein kuitenkin kiltisti kaikki mitä Janne käski. Tieto lisää tuskaa ja joskus teotkin, huomasin nimittäin etten osaa laskea. Ainahan mulla on matikka ollut vitonen mutta kun en näköjään enää osaa laskea edes kahteenkymmeneen. Että niitä sarjoja tuli sitten vissiin tehtyä vähän sinne päin.

Pe 5.11.

Aamiainen: 2 viip. ruisleipää, 2tl Beceliä, 2 siivua juustoa, 1 siivu kinkkua, 2kp kahvia + maitoa.

Lounas: ei mitään.

Välipala: kevytjogurtti.

Päivällinen: Thai-katkarapu ja riisi -valmisateria, hedelmämehu.

Iltapala: Jäätelö, mandariini.

Ihme kyllä eilisen jäljiltä on vielä elämää! Ainoa paikka kipeänä on takapuoli. Ei ole tuo kuntopyörän satula ihan minun vartalolleni suunniteltu. Huvitti kun ajattelin eilisiltaa ja Jannea. Samanlainen huonomuistinen tohelohan tuo on kuin minäkin. Oli puhe ottaa kuvia minusta ja tietenkin kamera oli unohtunut, samoin Jannen minulle lupaama sykemittari. Ensi kerralla sitten?

Perjantai on suosikkipäiväni viikosta eikä vähiten lyhyen työaikansa vuoksi. Puolilta päivin pääsee jo kotiin! Sitten kauppaan ja eilisistä liikunnan riemuista motivoituneena ostin salaattia ja hedelmiä enkä yhtään karkkia. Loppupäivä meni kotona touhutessa, tuleva aviomieheni elikkä nykyinen avomieheni soitti ja sanoi tulevansa vasta lauantaina kotiin. Reissuhommat kun on sellaisia, mutta sainpa sitten laatuaikaa itselleni perjantaiehtooksi. Kissa kainaloon, kynttilöitä palamaan ja sohvalle köllöttelemään. Ihanaa!

La 6.11.

Aamiainen: 2 viip. ruisleipää, 2tl Beceliä, 2 siivua juustoa, 1 siivu kinkkua, 2kp kahvia + maitoa.

Lounas: Kahvia ja pullaa.

Välipala: ei välipalaa.

Päivällinen: 2 keitettyä perunaa, Karin tekemää epäonnistunutta lihapataa jota en voinut syödä.

Iltapala: Herkkusieni - tonnikalamunakas, 2 ruisleipää, Beceliä, salaatinlehtiä, 2 juustoa, 2 kinkkusiivua ja pullakahvit.

Tulihan se isäntäkin vihdoin kotiin! Väsynyt ja likainen oli mies kotiin tullessa, kuten tavallista. Pyykkikone pyörimään ja Pyhäinpäivän viettoon. Rauhallinen päivä ja ilta, kotona vaan ilman sen kummempaa ohjelmaa.

Su 7.11.

Aamiainen: 2 ruisleipää, Beceliä, salaatinlehtiä, 2 juustoa, 2 kinkkusiivua.

Lounas: ei mitään... paitsi painonvartijoiden keksi. Yksi siis...

Välipala: 2 suklaapatukkaa

Päivällinen: Herkkusienipastaa pussista, hedelmämehu

Iltapala: suklaatia (kun ensi viikolla ei enää saa...)

Kari lähti jo iltapäivällä taas töihin ja minä heitin pienen kävelylenkin illan pimeyden turvin kioskille ja takaisin että aamulla on kahviin maitoa. Vaikka ravintoterapeutti käski vähentämään kahvin juomista, on aamuisin saatava 2 muumimukillista vaikka kuinka olisi kiire! Pesin lisää pyykkiä - mistä sitä riittääkin? ja illan istuin taas kerran tietokoneen äärellä. Tein näiden kirjoitushommien lisäksi projektin hommia ja pari tehtävää Hämeenlinnaan opettajakouluun.

Työn ohella opiskelu on aika raastavaa mutta vuoden päästä erityisopettajan paperit käteen - pakko jaksaa! Välillä on henkiset voimavarat kyllä aika vähissä, mutta ei auta valittaa. Liikunta auttaisi tähänkin, pitäisi ehtiä ulkoilla enemmän. Onneksi tämänkertaiset tehtävät olin ehtinyt jo aloittaa hyvissä ajoin niin ei tarvinnut koko yötä kirjoittaa. Mutta kello ehti taas puoleenyöhön kun lopetin ja laitoin koneen kiinni - hiukka liian myöhään yöunia ajatellen.

Viikko 46

Ma 8.11.

Aamiainen: 2 ruisleipää, Beceliä, salaatinlehtiä, 2 juustoa, 2 kinkkusiivua.

Lounas: Salaatti ja raastetta, 2 ruisleipää ja levitettä, kanaa ananaskastikkeessa ja riisiä, vettä ja rasvaton piimä.

Välipala: Kahvia ja suklaata.

Päivällinen:

Iltapala: Jotain pullaa kai

Niinpä niin, aamulla silmät ristissä ylös ja kahvin keittoon. Lehti nenän eteen ja koneet käyntiin. Päivän ohjelmassa opiskelua Hämeenlinnassa, joten kimppakyyti toivottavasti ei ainakaan kovin pitkään tien poskessa minua odottele!

Hämeenlinnaan on kiitettävän lyhyt matka täältä käsin ja olin hyvissä ajoin paikalla. Päivä oli mukava ja toi vaihtelua kun joutui taas itse asettumaan opiskelijan rooliin. Lopetimme vasta viideltä ja kiireen kaupalla ajoin lievää ylinopeutta koko kotimatkan, sillä en halunnut myöhästyä salilta.

Taas meni koko ilta toinen toistaan tuskallisempia liikkeitä tehden. Jos Janne oli jossain hukassa tein vähän omiani kun en tiedä mitä ne vehkeet on nimeltään. Olihan minulla se paperi joka on kunto-ohjelmani nro 1, mutta jos lapussa lukee joku koneen tai liikkeen nimi josta minulla ei ole aavistustakaan niin sitten pitää soveltaa... kun ei niissä kaikissa koneissakaan näköjään lue samoja asioita kun ohjelmassani... (tässä ilmiselvä annos blondilogiikkaa!)

Ti 9.11.

Aamiainen: 2 ruisleipää, Beceliä, salaatinlehtiä, 2 juustoa, 2 kinkkusiivua.

Lounas: grillikanasalaatti, vettä

Välipala: kahvi ja joku kasvispasteija (hyvin pieni)

Päivällinen: cous-cous -mikroateria, paljon kasviksia

Iltapala: suklaatia... anteeksi...

Ja taas mennään - tänään ohjelmassa päivä Turussa opetushallituksen koulutuksessa. Jipii, lainasin eilen autoa lapsipuolelleni joten matkaan käyn junalla. Herätys viideltä ja junaan 6.46. Uhhuh. Onneksi sentään pääsin sängystä ylös, paikat ei oo kipeänä eikä pehvakaan enää niin kuin viimeksi. Muistin venytellä hyvin, tässä sen taika nähtiin!

Turku on kiva kaupunki, harmi ettei ollut aikaa kierrellä kun ohjelma oli niin tiivis. Ja Turusta pääsee pois kun haluaa, sekin on positiivista. Kotona olin joskus kuuden jälkeen, kissa kävi kuumana kun oli taas pitkän päivän yksin. Vahinkoja ei mitään, matot oli vaan rullalla.

Päätin että matkustelu ja päivän ohjelmassa ollut henkinen osuus ovat riittävä määrä toimintaa tälle päivälle, joten illalla en tehnyt yhtään mitään.

Ke 10.11.

Aamiainen: 2 ruisleipää, Beceliä, salaatinlehtiä, 2 juustoa, 2 kinkkusiivua

Lounas: hernekeitto, sämpylä, juustoa 2 siivuu, paprikaa, rasvaton piimä ja vesi

Välipala: kahvia ja pannari lounaalta kylmänä ja kuivuneena

Päivällinen: thai-katkarapu ja riisi -valmisateria, hedelmämehu

Iltapala: ei mitään

Töihin (oikeisiin siis) tänään ensimmäistä kertaa tällä viikolla. Opiskelijat olivat hieman käärmeissään kun olin ollut pois. Anteeksi, mutta joskus näitä tulee! Yritin hoidella aamulla erinäisiä asioita joita näiden parin päivän aikana on tullut tai tapahtunut, ja loppupäivän ohjata opiskelijoitani. Kamala härdelli ja ziljoona eri juttua, töiden jälkeen olin aivan poikki.

Salille suoraan töistä himpun verran yli viisi ja rääkki päälle. Tänään kokeilimme ohjelmaa nro 2. Tällä kertaa Janne oli hieman paremmin varustautunut, nyt oli jo kamera matkassa! Poseerasin pari loistavaa otosta ja sitten taas koneisiin kiinni. Janne on kyllä kiva, en minä tätä ilman hänen kannustustaan viitsisi. Sen verran laiska kun olen... Nyt on hyvä kun on joku joka potkii perseelle mutta pilke silmäkulmassa.

Tänään tapahtui sellainen ihme että ihan kuin olisi joku vatsalihas liikahtanut kun väänsin itseäni jossain keskiaikaisen inkvisiittorin kidutuslaitteessa. Ja vielä monta kertaa! Janne vaan lisäsi vettä myllyyn, sarjoja tehtiin nyt ihan älyttömiä määriä. Koulutuksen tässä vaiheessa on tuskaista tehdä jotain liikesarjaa molemmille puolille vaikkapa 3x25 kertaa ja Janne vaan hihkuu vieressä että jaksaa jaksaa... Voi itku... Mutta jaksoinpas kaikki muut paitsi käsipainojen kanssa. Olkapää ilmoitti että ei nosteta tankoa (se tanko painoi 10 kg eikä inahtanutkaan), sitten kokeiltiin 3kilon painoja ja niitä jaksoin nostella muutaman kerran. Puolentoista kilon painoilla meni vähän paremmin mutta koska kipu vaan yltyi, Janne vaihtoi liikettä ja loppujen lopuksi se tehtiin ilman painoja. Tylsää mutta ei masentavaa, niin monta vuotta kun olen tuon vaivan kanssa elänyt.

Puoli kymmeneltä nukkumaan, silmät ei yksinkertaisesti pysyneet auki pidempään. Muistin vielä venytellä kotona eli toiveita on päästä aamulla sängystä ylös.

To 11.11.

Aamiainen: 2 ruisleipää, Beceliä, 2 juustoa

Lounas: riisiä ja kanaa, currykastiketta, keitettyjä vihanneksia ja salaattia, vesi ja rasvaton piimä

Välipala: ei mitään

Päivällinen: NAM, tomaatti - mozzarellasalaatti, parmesangratinoitua kesäkurpitsaa, herkkutattia ja kasviksia, tuorejuusto-suklaakakkua ja kahvi. Juomana vettä, lasi punkkua ja alkudrinksuna sitruunagrappa.

Iltapala: ei mitään (no ei kai tuommoisen syömisen jälkeen...)

Aamulla jo ennen kuutta ylös ja hirveä kiire. En ole aamuihmisiä. Vaikka heräisin kuinka ajoissa, aina meinaa tulla hoppu. Jotenkin kaikki elintoiminnot on niin hitaita...

Töissä aika häsmäkkää taas, opettajan ammattia ei ainakaan yksitoikkoiseksi voi sanoa. Tänään esim. keskustelin pitkään poissa olleen opiskelijani opinnoista, suunnittelin uusia lukujärjestyksiä, vastailin puhelimeen ja vastaanotin pari asiakastyötä, neuvoin ja opastin opiskelijoitani harjoitustöissä, sovin uusia palaveri- ym. aikoja, kävin yhdessä pikapalaverissa jne...

Iltapäivällä katselin projektimme tuotoksia ja valmistelin itseni klo 16 alkavaan illanistujaistapahtumaan. Ilta oli mukava, hyvää ruokaa ja vähän hyvää juomaa, seurakaan ei ollut pöllömpää! Kotona kahdeksan jälkeen ja aika poikkinainen olo, kyllä nuo aikaiset aamut mua väsyttää aina vaan.

Pe 12.11.

Aamiainen: 3 hapankorppua ja becelit päälle

Lounas: kiinankaalilaatikko, keitetty parsakaali, tomaatti-sipulisalaatti, pari leipää, vesi ja rasvaton piimä

Välipala: ei mitään

Päivällinen: pastaa tonnikalakastikkeessa, mehua, 2 ruikkaria, beceliä, juustoa ja kinkkua parit siivut

Iltapala: ei mitään

Viimeinen duunipäivä tällä viikolla - onneksi. Enempää en olis jaksanutkaan. Onneksi on perjantai ja lyhyt päivä! Aamun pari tuntia meni mukavasti, opiskelijani olivat kutsuneet minut äidinkielen tunnilleen kuuntelemaan esitelmiään aiheesta minä oppijana. Oli hienoa kuulla heidän ajatuksiaan aiheesta!

Karikin tuli kerrankin ajoissa kotiin ja komensin meidät heti kauppaan. Iltapäivä ja ilta menivät kokkaillessa ja saunoessa ja sohvalla maaten. Hyvin rauhallinen koti-ilta siis.

La 13.11.

Aamiainen: 2 ruisleipää ja beceliä, juustot ja kinkut päälle, kahvia ja maitoa sekaan

Lounas: ei mitään

Välipala: kahvia ja munkki

Päivällinen: cous-cous -mikroateria

Iltapala: kahvia ja keksiä

Päivällä kävin kaupungilla fillarilla, kirjastossa ja kaupassa ja vähän katselemassa uuden kotikaupunkini menoa. Oli niin hyvä ilma että hyötyliikuntaa oli kerrankin mukava harrastaa.

Kari halusi välttämättä lähteä illalla käymään kaverillaan ja minä pahaa aavistamatta lähdin mukaan. Lopputulos: minä ajan juhlatuulella olevan isännän kotiin kolmen tunnin kuluttua kiukkuisena kuin ampiainen. Ei siitä sen enempää, mutta ei siitä mitään perheriitaakaan kyllä kehkeytynyt.

Ilta meni rauhallisesti kun isäntä otti lepoa...

Su 14.11.

Aamiainen: taas 2 ruisleipää ja beceliä, juustot ja kinkut päälle, kahvia ja maitoa sekaan ja isänpäivän kunniaksi unelmatorttua pari siivua...

Lounas: maksakastiketta, perunamuusia, mehua

Välipala: ei mitään kunnollista, ei kehtaa kirjoittaa taas kekseistä...

Päivällinen: ei mitään

Iltapala: keksiä elokuvan kanssa

Sunnuntai on päivistä parhain. Ainakin lorvittelun puolesta. Aamulla venyttiin Remonttireiskan parissa ja katsottiin yksi elokuva. Sitten ruokaa, päikkärit ja illansuussa saunaan. Illalla vähän tietokoneen naputtelua, vielä toinen leffa ja sit pötköttelemään.

Kuntoilua en viikonlopun aikana harrastanut kuin pyöräilyä, mutta parempi sekin kuin ei mitään. Maanantaina taas Jannen kanssa treeniä, kiva kiva! Ehkä tämä tästä lähtee kun saan uuden ruokavalion. Näitä syömisiäni kun katselee, alkaa kyllä tietyllä tavalla valaistumaan, ei mikään ihme että massu pömpöttää kun joka päivä mätän jotain herkkuja sisääni. Minulla ei näköjään ole mitään itsekontrollia. Siksi on hyvä että Janne katsoo perään. Isäntäkin on aika hyvin jo juonessa mukana, kannustaa ja keskustelee aiheesta kanssani, kuten naisten kanssa pitääkin. Ja lupasi pikkuhiljaa alkaa säästämään nahkahousujani varten! Kyllä sekin motivoi kun lähipiiri on kiinnostunut jaksamisestani ja kannustaa jo alkutaipaleella. Oma terveys ja jaksamiseni ovat kuitenkin minulle todella tärkeitä. Minua on vain tämä yksi ja ainoa ja minun on kestettävä kutakuinkin ehjänä loppuelämäni!

Sivun alkuun
Www-toteutus: Kymen Web-Suunnittelu