<- Palaa "Kuntoilijoiden päiväkirjoja" -pääsivulle

Petrin kuntoilupäiväkirja
| Taustaa | Viikko 20 | Viikko 21 | Viikko 22 | Viikko 23 | Viikko 24 | Viikko 25 | Viikko 26 | Viikko 27 | Viikko 28 | Viikko 29 | Viikko 30 |
| Viikko 31 | Viikko 32 | Viikko 33 | Viikko 34 | Viikko 35 | Viikko 36 | Viikko 37 | Viikot 38-40 |

Viikko 27

Maanantai 3.7.06

Maanantait on lomalla parhaita, herätessä tietää että uusi lomaviikko on alkamassa, eikä uusi työviikko. Viimeinen viikko silti jäljellä lomailua. Hieman lohduttaa ajatus vuorotteluvapaasta syyskuussa. Herätys tapahtui taas vapaaehtoisesti ja yhdeksän jälkeen. Aamupäivällä heitettiin 24km:n luistelulenkki ja tällä kertaa ilman naurettavaa tuulta. Päivällä otettiin aurinkoa ja kyllä se jaksoikin paahtaa, vaatii kunnon aurinkorasvat. Päiväruoka oli ohi dieetin. Grillattu possun sisäfile ja keitettyjä perunoita, tomaattia ja ananasta. Eli ei kovin paljon ohi ohjeista. Teki hyvää ja maistui taivaalliselta. Päivän aikana runsaasti vettä, todella runsaasti. Taisi olla kuumin päivä tänä kesänä. Ostoksilla käynti on tuskallista koska auto ehtii paistua auringossa aina kaupassa olon aikana. Ilmastointi jäähdyttää auton muutamassa minuutissa mutta matkat ovat lyhyet riihimäellä joten aika laiha lohtu. Hyvä viikon alku silti.

Tiistai 4.7.06

Ohhoijjakkaa... Aamusella ei salille pääse joten nukkuakin sai pidempään. Kuumat päivät jatkuu ja aurinkoa ottaessa tulee todella kuuma. Aion kuitenkin näyttää töihin palatessani siltä että olen tosiaan lomilla ollut, joten ei auta valittaa. Rasvata pitää huolella ja auringossa ei auta montaa tuntia maata. Lihakset erottuvat paremmin hieman ruskettuneessa ihossa joten siinäpä toinen motivaattori. Tänään ruokailu on ohjeiden mukainen vaikka kiinnostus tähän sapuskaan on todella minimissään. Vettä tulee juotua yllättävän vähän, tuntuu siltä että se pakkautuu elimistöön ja turvottaa. Nämä säät sen tekevät, kuumalla elimistö tekee omia temppujaan jotta ihminen ei kuivuisi. Hiki valuu kuitenkin jatkuvasti. Iltapäivällä salilla ei paljoa väkeä ole. Kuuma on treenata, mutta jaksan silti kohtalaisesti vääntää rintalihaksia ja kiristellä hartioita. Tämä on varmaan yksi mieluisimmista treeneistä. Illalla nukahtaminen on tuskallista kuuman ilman vuoksi. Sekin hieman verottaa palautumista treeneistä.

Keskiviikko 5.7.06

Kylläpäs niitä ilmoja nyt lämmitellään. Jalkatreenipäivä olisi vuorossa ja näillä ilmoilla hieman arveluttaa tämä treeni. Se on kuitenkin isoilla lihaksilla tehtävä treeni ja vie voimia kaikista eniten. Tänään ajattelin tehdä pohkeitakin koska treeni on kaikista lyhyin. Saan siihen hieman lisää uusia juttuja. Vatsojakin teen hieman extraa. Vaimo lähti pojan kanssa taas Teiskoon joten olen ihan kesäleskenä. Nyt olisi hyvä paikka korkata siideri ja rentoutua. Mutta ei, olen valinnut oikein miehisen lomadieetin ja sitä mietinkin auringossa maatessani. No, ei auta valittaa taaskaaan. On kuitenkin outoa yrittää pitää dieetistä kiinni kun on yksikseen kotona. Hieman tulee lipsuttua iltasella mutta syö vain runsaamman määrän näkkileipää kinkun kanssa. Ja mehujäätä. Kuuma kun on. Nukkumaan tulee mentyä myös myöhemmin ja sammahdin lopulta sohvalle. Hyvä on sohvakin nukkua.

Torstai 6.7.06

Aamu-unet menevät luonnollisesti pitkäksi, taisin nukahtaa kahden maissa yöllä. Aamuyöstä heräsin suloiseen variksen lauluun, ikkuna oli näet auki. Pistin ikkunan kiinni ja siirryin makuuhuoneeseen. Herätys oli sitten hieman ennen puoltapäivää. Tänään ei mitään treeniä ja makailin taas aikani auringossa. Rento päivä ja rento ruokavalio. Muuten ihan ohjeiden mukainen, mutta iltasella hieman leipää ja kinkkua.

Perjantai 7.7.06

Voi rähmä näitä ilmoja. Kuumempaa on päivä päivältä. Tälle päivälle olisi treeni ja siihen valmistaudun aamusta asti. Vetää juon reilusti ja syön ohjeiden mukaisesti. Sitten iltapäivällä kun eksyn kuntosalin pihalle huomaan salin olevan kiinni. No niinpä tietysti, olin unohtanut nämä omituiset aukioloajat ja olin nyt turhaan mennyt sinne. Kaupan kautta kotiin ja sitten ihmettelemään että mitähän sitä puuhaisi. Ei paljon mitään. Odottele vaan että ne karkulaiset saapuvat sieltä Teiskosta kotiin. Vähän meni ketuilleen tämä päivä. Illalla oli taas vaikea nukahtaa koska on todella kuumat illat.

Lauantai 8.7.06

Aamusta asti on niin kuuma että tekee mieli vaan makailla, myös siksi että nukkuminen on sellaista viileän peitonkulman etsiskelyä. Aamusta kuitenkin kaupoille että saa senkin pois. Onneksi on ilmastoitu auto, jotenkin jaksaa ajaa. Ensin en ajatellut tehdä mitään mutta iltapäivällä päätän ryhdistäytyä. Menen autotalliin hieman kuntonyrkkeilemään. Löytyy minulta säkkikin jota voisi paukutella mutta en viitsi riskeerata ranteita. Siispä hanskat käteen ja "varjonyrkkeilemään". On muuten todella raskasta, ja 45 minuuttia on ihan tarpeeksi sitä rääkkiä. Onneksi on stereot autotallissakin kun siellä on joskus tullut treenattuakin. Musaa pauhaamaan ja hanskat heilumaan. Sen jälkeen on kuuma, kuuma, kuuma... Suihku antaa vain hetkellisen helpotuksen ja loppuillasta saa ihmetellä että mikä auttaisi tässä helteessä. Myös hieman ruokavaliosta poikkean pasta/jauheliha paistoksella jossa ei ole mitään rasvaa. Ja hieman pirtelöä. Se auttaa hetkeksi viilentämään oloa. Paino ei putoa millään mutta se johtuu tästä kuumuudesta ja sen aiheuttamasta elimistön poikkeavasta toiminnasta. Parempi onkin että ei nesteet haihdu, sitten vasta olisikin huono olo.

Sunnuntai 9.7.06

Ei paljon tartte yöllä nukkua, varmaan 40 astetta sisällä koko yön. Nyt sais jo ilmat hellittää. Eiköhän tää kesä jo ollut tässä :) Tänään olisi uusi yritys sinne salille, jos se vaikka olisi tänään auki. Aamusta asti taas ruokailut oikealla aikataululla ja tarkasti syöden. Hieman epäilyttää taas tuo rehkiminen tällä säällä, mutta salille on oikeastaan hinku päästä. Neljän maissa salille päädyn ja treeni alkakoot. Väkeä on jokunen persoona, mutta kaikki ovat samalla puolella salia joten on tunkua. Hieman modifoin treeniä jotta ei tule turhia odotus taukoja. Vaihdan esimerkiksi soudun tangolla, soutuun käsipainoilla. Muuten sama liike mutta käsipainot molemmissa käsissä ja veto samanaikaisesti. Tuntui toimivan ja otti hieman erilailla selkään. Tämä liike täytyy muistaa. Hyvin silti jaksoin treenata ja tein kaiken melko lyhyillä palautuksilla. Hauiksia kiusasin taas oikein kunnolla. Tein alas laskut tooodeelllaaaa hiiitaaaassstiiii.... Ja kyllä tuntui kamalan hyvältä. Huomenissa saattaa olla habat kipeät. Loppuillasta ruokailu ohjeiden mukaisesti ja olo oli mainio koska salilla tunnun viihtyvän aina vaan paremmin. Elimistö sai taas veren kiertämään. Jalkapallon loppuottelun kanssa olisi hyvä heittää huiviin yksi siideri mutta jätin senkin ottamatta. On taas sen verran hyvä olo että ei tule sitten morkkista. Siinä telkkaa katsellessa huomaan jo selkälihaksissa pientä arkuutta joten taisi liikkeet olla ihan ok. Viikon vinkki: Nyt kesällä on aivan mainio mahdollisuus tehdä kesälle maistuva proteiini juoma. 100g maitorahkaa, sokeritonta raparperi-punaherukka marjakeittoa ja tuoreita mansikoita. Kyllä maistuu kesäisen raikkaalle. Mansikat ovat muihinkin proteiinijuomiin kiva lisä ja niistä saa vitamiineja.

Sivun alkuun
Www-toteutus: Kymen Web-Suunnittelu