<- Palaa "Kuntoilijoiden päiväkirjoja" -pääsivulle

Petrin kuntoilupäiväkirja
| Taustaa | Viikko 20 | Viikko 21 | Viikko 22 | Viikko 23 | Viikko 24 | Viikko 25 | Viikko 26 | Viikko 27 | Viikko 28 | Viikko 29 | Viikko 30 |
| Viikko 31 | Viikko 32 | Viikko 33 | Viikko 34 | Viikko 35 | Viikko 36 | Viikko 37 | Viikot 38-40 |

Viikko 26

Maanantai 26.6.06

Ohhoijaa...uuden elämän uusi alku osa 2 Nyt on grillaamiset grillattu ja eilen illalla jo syöty viimeiset ateriat dieetin mukaisesti. Paino on pudonnut puolikiloa vuorokaudessa. Voitte kuvitella tätä nälän tunnetta, kun yhtäkkiä kolmen päivän ruokamaratonin jälkeen siirrytään hetkessä tiukempaan ruokavalioon. Vaikka en sitä ruokaa kaipaa niin sen makua kylläkin. Vaatii motivaatiota tehdä näitä ruokia, koska ei puhuta mistään mahdottomista herkuista. Mutta motivaatio on kohdallaan, ja lupaan sen pitääkin sellaisena. Aamulla salille tekemään se selkä/hauis treeni viimeviikolta. Ihan hyvä treeni mutta kuuma oli. Hauikset alkavat pikkuhiljaa tajuta tämän treenauksen idean. Niitä rääkkäsinkin oikein hitailla toistoilla. Tänään olisi tarkoituksena myös käydä, kaverilta lainaksi saadulla pakettiautolla, vaimon siskolla Teiskossa. Se on siellä Tampereen takana, jos ja kun joku ei tiedä :)... Onko sitten enne että päivämäärässä on kolme kuutosta... 666... mutta tuntuu että asiat menevät jotenkin persiilleen? Aamulla vaimon sisko soittaa meille että yksi hänen pojistaan on sairaana joten meidän poitsun leikkikaveri on kipeänä. Päätämme silti mennä sinne koska pakettiauton mukaan tulee yksi meillä kotona lojuva kuntokeskus. Huomatkaa, multa löytyy kuntokeskus kotoota ja se on käyttämätön. Ei ole painoja nääs...seliseli... Meillä on pankissa miitinki puoli yhden maissa joten ennen sitä emme pääse lähtemään. Juuri kun olemme menossa pankkiin, kaveri soittaa että pakettiauto on hajalla. No niinpä tietysti. No, pankkiin vaan sitten. Pankissa meneekin yllättävän paljon aikaa ja pääsee ruokailuväli venähtämään. Tämä on harmillista koska siitä tulee hieman huono olo ja alkaa päätä särkemään. Luonnollisesti sen jälkeen pitää päästä alennusmyynteihin Hämeenlinnaan. Kaikesta huolimatta ateriat täsmälleen listan mukaiset ja yö unetkin ovat taas paremmat.

Tiistai 27.6.06

Aamu-unet, kullan kalliit... Sai taas heräillä omia aikojaa. Yhdeksän maissa unet tuntuvat loppuvan. Eilen illalla tuli kaverilta viesti että pakettiauto olisi kunnossa. Joten tänään uusi yritys kuntokeskuksen viennissä. Reissu alkaa puolenpäivän maissa ja ruokakin on toisessa päässä pyydetty sellaiseksi että vastaisi jotenkin ruokavalioni tarvetta. Matkustaminen Toyota Hiacen kyydissä onkin pikkusen erilaista kuin uudehkon Volvo penkeillä. Selkä sai hieman selkäänsä...tai sai siis kipeetä. Ajettavuus muuten ihan ok, mutta vettä tuli niin maan...paljon :). Perillä opastukset kuntolaitteeseen ja kuulumisten vaihtamisia. Sieltäkin tuli kommentteja ulkomuotoni muuttumisesta...taisi olla kuitenkin maksettu mainos ;). Ruokakin oli just eikä melkein ja sillä jaksoikin sitten ajaa tämän pikavisiitin jälkeen kotiinpäin. Kotona ruokaa lisää lärviin ja kaikki vaikutti olevan ok. Mutta sitten... Iltasella, ennen iltapalaa alkoi nälkä vaivata. Eikä ihan pieni. Olis tehnyt mieli vaikka mitä ja sitä olisi kaapista löytynytkin. Tämä oli nyt se kohta jossa sitä tahdonvoimaa testataan. Päätös omasta kunnosta on jokaisen oma ja jokainen saa sen tehdä päätöksen itse. Mitäpä päätin siis tehdä? Söin maitorahkaa ja ananasta. Olis ollut lasagneakin ja muitakin herkkuja. Tämä oli kuitenkin suuri voitto minulle itselleni. Voitte kuvitella sitä motivaatiopläjäystä minkä sain tästä päätöksestä. Kun ei vaan syö niin ei tarvitse katua myöhemmin. Minulle tärkeää on myös Janne rooli motivaattorina ja takapuoleen potkijana. Usko siihen parempaan vartaloon kasvaa koko ajan. Minulle ei ole enää mitään merkitystä sillä, että olen tästä touhusta maksanut. Nyt vaakakupissa painaa oma hyvä olo ja oman olemuksen muokkaaminen. Niin ja paino oli pudonnut eilisestä 700grammaa...

Keskiviikko 28.6.06

Keksiviikko, ilman keksejä. Eli ei pikkunaposteltavaa tai muutakaan välipalaa. Dieetti pitää ja paino putoaa. Tänään olisi salitreeni Jannen säestyksellä. Janne ottaa jotain action-kuvia treenistä. Joutuukin tekemään liikkeet huolella. Koko aamupäivän valmistaudun tuohon treeniin. Treeni menee kivasti ja kuviakin tuli räpsittyä. Joitain niistä taitaa ilmestyä näille sivuille. Siinä Jannen kanssa rupateltiin ja molemmat olimme tyytyväisiä tuloksiin ja paljon ei olis tarvetta muuttaa. Mutta, mutta... Taisin tehdä sopimuksen paholaisen kanssa, eli sinetöin kohtaloni. Näin vähillä sanoilla sanoen en taida päästä tästä rääkistä eroon vähään aikaan ja taitaa tahti vielä koventua. Sitä se on kun suu käy ja aivot ei ehdi ajatella. Eli projekti sai uuden luonteen ja jatkuu uudella tavoitteella. Tätä pääsette seuraamaan pidemmän aikaa tästä eteenpäin. Katsotaan mihin asti pää kestää ja kroppa jaksaa. Edelleenkin ihmettelen että miksi ryhdyin tähän kesäaikana. Loppuvuonna ei ole sitten mitään kummempia juhlapäiviä joissa kiusaus ylimääräisten herkkujen nauttimiseen olisi haittana. Päiväkirja varmaankin jatkuu normaalisti ja kuvia ilmestyy enemmänkin. Nämä ensimmäiset treenikuvatkin ovat jo otettu kun paino on pudonnut 6 kiloa, joten aloituspiste näkyy parhaiten etusivun kuvassa. Katsotaan mihin minulla on mahdollisuus päästä ja missä ajassa. Jos se antaisi joillekin potkua yrittää itsekin päästä elämänsä kuntoon. Mutta kuten jo olen aiemmin ilmaissut, olen tajunnut tämän tilaisuuden merkityksen itselleni. Tässä iässä uskon mahdollisuuksien olevan paremmat kuin viiden vuoden päästä. Nyt kun olen vielä suhteellisen terve. Treenistä kotiin tullessa olikin tosi motivoitunut ja energinen olo. Jos sitä syksyllä 33 vuotta täyttävänä olisikin paremmassa kunnossa kuin ikinä elämässään. Toivossa on hyvä elää :).

Torstai 29.6.06

Hieno auringonpaiste heti aamusta ja lähdemme koko perheen voimin peltosaaren urheilukentälle harjoittelemaan pojan kanssa pikajuoksua. 40 metriä on kahdeksanvuotiaiden pikamatka. Kovaahan tuo jaksaa kipittää ja kehityskelpoinen yksilö kaiken kaikkiaan. Perittyä tietysti :). Sieltä kotiin ja hieman murkinaa navan seudulle. Lähden yksikseni Hyvinkäälle rullaluistimilla, sää on niin hyvä. Menomatka menee niin nopeasti että joku on pielessä. Niinpä niin. Asteikolla kovasta älyttömään, minulle osuu takaisin vastatuuli joka menee tuon asteikon yli. Sanoisin peräti naurettava vastatuuli. En päässyt yhtään mihinkään. Jos en olisi työntänyt käsillä, olisin lähtenyt takaisin Hyvinkäälle päin. Raivosin suoria pitkin ajatellen että minua et murra, minä en luovuta. Koton olin aivan poikki, jalat sekä kädet aivan voimattomina. Ensi kerralla tarkistan että ei ole pohjoistuuli kun lähden luistelemaan. Ruokavalio silti pysyy kurissa vaikka tekisi mieli tuollaisen reissun jälkeen jotain hyvääkin. Loppupäivänä olin aika poikki mutta ansaitusti.

Perjantai 30.6.06

Aamuherätys klo 8.00. Lomalla, ei mitään järkeä. Mutta salille pyörällä yhdeksäksi. Jalkatreeni, joka onkin tavattoman raskas. Eli se luistelu näkyy tänään jaloissa. No, kroppa ei tiedä millä painoilla tehdään, se tunnistaa vain rasituksen. Niillä tehdään joilla jaksetaan. Treenin jälkeen otin hieman aurinkoa kotini takapihalla, ja kuuma olikin. Sais tuon irti lähteneen ihon hieman ruskeammaksi. Rasvaa kunnolla pintaan ja mp3 soitin kainaloon. Mukava rentoutumishetki. Loppupäivälle ei kummempaa ohjelmaa, jalkapalloa seurailin telkasta. Vielä viikko lomaa jäljellä joten on se aikakin rentoutua. Ruokavalio edelleenkin kuosissaan ja pysyykin koska uuden projektin vuoksi motivaatio on huipussaan.

Lauantai 1.7.06

Aamu-unet pidemmät kuin normaalisti, johtuen varmaan siitä että yöllä oli melkoisen kuuma. Lomasääksi tämä on melko poikkeuksellista. Yleensä tulee vettä koko loman. Kuumuus vie edelleenkin melkoisesti voimia ja täytyy pitää huoli siitä, että ei kuluta liikaa energiaa päivän aikana. Nesteitä pitäisi myös nauttia. 9km:n kävelylenkki tuli suoritettua kaupunkiolosuhteissa. Asfaltti ei ole paras alusta jaloilleni mutta ilma oli mainio ja sain samalla hieman aurinkoa. Oli hieman huono päivä. Ei tosin aluksi minulla mutta kummasti se tarttuu kun jollain toisella on huono päivä. Se on läheisten tuki joka silloin puuttuu. No, onhan noita. Kuitenkin jäin jostain syystä iltasella katselemaan telkkaria ja aikaa menikin mukavasti. Nukkumaan menin puoli kolmen maissa yöllä. Ei oikein hyvä juttu, mutta kerranhan sitä nyt loman aikana.

Sunnuntai 2.7.06

Unet luonnollisesti pitkälle aamupäivälle. Täytyy hieman seurata tuota nukkumaanmeno aikaa. Kunnon unet olisivat tärkeät kropan levon kannalta, mutta olen kyllä ollut aina huono nukkumaan kesäöitä. Tänään on kuitenkin salipäivä. Taas olisi selkä/hauis päivä. Jotain pitäisi kehitellä tuolle selälle. Se jää kehityksestä jälkeen muille lihasryhmille. Siispä, hieman painoa pois taljasta ja liikkeet hitaiksi ja puhtaiksi. Ja kyllä teki kutaa. Joskus olen repinyt taljassa huomattavasti suurempia painoja joten tuntui hölmöltä vähentää edellisestä kerrasta painoja. Mutta siinäpä se juju onkin. Kun jaksaa keskittyä tekemään sillä oikealla lihasryhmällä, niin ei kompensoi liikkeen aikana muilla lihaksilla. Selkään jäikin hyvä tunne treenistä. Hauiksia taas kiduttamalla ja kyllä olivat tukossa treenin jälkeen. Se on mulla aina hyvä merkki treenin tehosta. Syömiset tälle viikolle aika hyvin ohjeiden mukaiset. Veden juominen valitettavan heikkoa. Oli menemisiä ja olemisia joiden vuoksi oli vaikea sitä litkiä. Ensi viikolle ei ole ennalta tekemistä joten otetaan vesihukka takaisin. Painoa viikon aikana pois noin kilon verran joten rauhallinen tahti ja hyvä olo säilyy. Sen kuitenkin sanon että syömisen kanssa on oltava tarkka. Liian pitkät ruokailutauot aiheuttavat sellaisen nälän tunteen että kaikki maistuisi mitä ei saisi syödä. Muutenkin kun tiedän tämä projektin jatkuvan pidempäänkin, mahdollisesti syyskuun loppuun asti, ei tule mietittyä että koskas sais taas syödä kunnolla. Pienenä harmina on tuo vaimon kumma vietti ruveta leipomaan kun olen dieetillä. Mutta asuuhan tässä taloudessa muitakin ja itse olen tieni valinnut. Vaimolla loppui juuri parin kuukauden treenijakso Jannen kanssa ja tulokset ovat hämmästyttävät. Kyllä kelpaa katsella ja miksi ei kelpaisi. Itseäni nuo tulokset myös motivoivat. Kyllä hän pienen leivonta hetken ansaitseekin. Ehkä minäkin joskus...

Sivun alkuun
Www-toteutus: Kymen Web-Suunnittelu