<- Palaa "Kuntoilijoiden päiväkirjoja" -pääsivulle

Petrin kuntoilupäiväkirja
| Taustaa | Viikko 20 | Viikko 21 | Viikko 22 | Viikko 23 | Viikko 24 | Viikko 25 | Viikko 26 | Viikko 27 | Viikko 28 | Viikko 29 | Viikko 30 |
| Viikko 31 | Viikko 32 | Viikko 33 | Viikko 34 | Viikko 35 | Viikko 36 | Viikko 37 | Viikot 38-40 |

Viikko 22

Maanantai 29.5.06

Uusi viikko alkaa keskipäivän tienoilla. Yövuorossa ei väsyttänyt kovinkaan paljon ja herätyskin on melkoisen helppo. Tämä viikko piti sitten mennä uhoten läpi, mutta ei ollut kyllä ajatuksena mennä tänään salille, juuri tuon valvotun yön vuoksi. Vaimolla on kuitenkin tapaaminen Jannen kanssa kuntosalilla ja itselläni vireystaso tosi hyvä joten...ei muuta kuin iltapäivällä salille. Väkeä oli kuin pipoa. Onneksi omat liikkeeni olivat sellaiset että ei tarvinnut odotella laitteita. Salilla muutenkin ihmiset osaavat käyttäytyä ja tilaa saa pyytäessä. Ja sitten se treeni...AIVAN USKOMATON!!!! Jo ensimmäisten liikkeiden jälkeen olivat lihakset mielettömässä "pumpissa". Huomasin katselevani aivan tuntematonta järkälettä peilistä, oli pakko vilkaista taakse, ettei siellä seisoo joku jota katselen. Lisää painoja...HETI! Pumppasin itseni niin loppuun että viimeisessä liikkeessä, jokaisen lempparissa, ranskalaisessa punnerruksessa oli pakko pistää pienet painot että sai liikkeen suoritettua jotenkuten puhtaasti. Oli varmaan hauskan näköistä kun kädet tärisi. Jannea en salilla nähnyt joten emme ole vielä livenä kohdanneet. Sinänsä harmi koska siellä olisi ollut erittäin motivoitunut versio minusta. Kotona saunaan jossa oli vieläkin energiataso korkealla. Nyt kun tarkkaan ajattelen, olin juonut runsaasti vettä jo salille mennessä. Tämän vaikutuksesta lihakset olivat ehkä hyvässä hapessa...mene ja tiedä...sanoi Matti Kyllönen... Iltasella hieman telkkua ja päiväkirja ajan tasalle, sitten nukkumaan rennon oloisena. Aamulla PAKKO päästä takaisin salille.

Tiistai 30.5.06

Aamulla oli hieman väsynyt. Toista päivää pieni päänsärky. Sitä valitteli joku muukin, joten ehkä se on tuosta painostavasta ilmasta. Silti menin salille aamupäivällä jalkatreeniin. Kivasti meni sekin, tosin energiataso oli hieman alempi kuin edellisenä päivänä. Palautumisaika oli hieman liian lyhyt. Silti kunnon treeni joten hyvin menee. Paino tosin ei putoa ollenkaan, eikä nouse. Rasvan palaminen ja lihasmassan lisääntyminen menee siis käsi kädessä. Janne kuitenkin pyysi ilmoittelemaan loppuviikosta miten menee ja muutetaan hieman sitä ruokavaliota. Iltapäivällä mentiin keittiö ostoksille. Keittiöremontti on edessä ja se hieman lisää stressitasoa. Iltasella sitten olin melkoisen poikki. Nukahtaminen oli myös hankalaa iltasella. Asioita oli päässä liikaa.

Keskiviikko 31.5.06

Aamulla ylös kahdeksan maissa, uni loppui. Salille oli silti tarkoitus mennä joten ei muuta kuin puputtamaan aamupalaa. Salilla ihan kiva treeni, pieni päänsärky vieläkin vaivaa. Harjoituspainoja sai olla kunnolla ja jaksoi kuitenkin tehdä liikkeitä. Energiataso oli vieläkin hieman alhainen. Sen huomaa mielialasta. Onneksi on vapaapäivä. Iltapäivällä piti käydä ostamassa uusi ruohonleikkuri. Ei silti, ei vanhassa ollut mitään vikaa muuta kuin että se oli hieman raskas käsitellä. Uuden leikkurin ostossa meni yllättävän kauan aikaa joten kotiin tullessa oli jo melkoinen nälkä. Kun muutenkin hieman aloin stressata sen keittiön ja toisten tarpeellisten remonttien kanssa, teki mieli syödä hieman ohi ruokavaliosta. Söin valmishampurilaisen, väliin silti vain ketsuppia. Maistui suorastaan taivaalliselta ja antoi taas motivaatiota jatkaa oikeaa ruokavaliota. Iltapäivällä vielä vierailu mummolla ja ajatukset olivat taas levossa. Takaisin projektiin ja viesti Jannelle. Kerroin miten olen edistynyt ja jään odottamaan uutta ruokavaliota. Kun on tarpeeksi stressiä niin helpoin tapa hakea hieman lohdutusta on näköjään ruoka. Siinäkin kun hieman malttaa ja ei ahda 5000 kcal suoraan suusta alas, varmasti ei ole suurta haittaa. Kannattaa kokeilla jos meinaa usko loppua.

Torstai 1.6.06

Uusi kuukausi, uudet kujeet. Turha toivo, samaa safkaa ja samat fiilikset. Ilmeisesti tuo hieman lämpimämpi ilma aiheuttaa väsymystä. Myös aamuvuoro on mulle myrkkyä, en ole aamuihminen. Ruokailu edelleenkin ohjeiden mukaan. Töissä kuitenkin onnistuin järjestämään itselleni liian pitkät ruokailuvälit. Kotona siiten oli nälkä ja ei meinannut mennä millään ohi edes syömällä. Näin siinä käy kun ei syö säännöllisesti. Heti menee elimistö sekaisin. Näissä tilanteissa tulee monesti mässättyä kaikkea mahdollista. Nyt niin ei päässyt heti käymään. Kuitenkin hieman poikkesin ruokavaliosta ja söin ruisleipää tarkoitettua enemmän. Ja keittokinkkua päälle. Illalla ei kiinnostanut yhtään ruokavalion mukainen iltapala. Söin siis pari sämpylää ja kinkkua. Sitten päätin vetäistä kaapissa lojuneen siiderin. Mutta mites kävi. Siideristä sain varmaan desin juotua, ja sitten tökkäs. Sepäs ei maistunutkaan ja tuntui siltä että se ei olisi vatsaani mahtunutkaan. Loput siis kaadoin pois. Olin suorastaan ylpeä itsestäni. Eipäs päässyt vanhoille pahoille tavoille.

Perjantai 2.6.06

Aamu alkoi klo 5.15, kun ulko-ovi kävi ja vaimo tuli yövuorosta. Herätys piti olla klo 5, mutta puhelimen herätys ei ollut mennyt päälle...? Laitoin puhelimen päälle ja aika hauskasti näytössä luki aamuherätys klo 5.00. No onpas siitä mulle jotain apua siinä vaiheessa. Omituinen puhelin. Kuitenkin ylös sängystä ja aamupalaa sen minkä ehdin valmistaa. Eli ei kaikkea. Eväätkin hieman tynkäeväät koska kaikkea en ollut ehtinyt laittaa valmiiksi illalla. Ja sitten duuniin. Töissä oli sitten jälleen pitkät ruokailuvälit. Nyt ei mene putkeen. Ei se mitään, pieni poikkeama ohjelmassa mutta ei silti mitään laitonta. Otetaan illalla kiinni. Janne vastasi meiliin ja sunnuntaiksi tiedossa puhelinpalaveri ja uusi hieman tiukempi ruokavalio. JA HETI KOHENI MIELIALA! JESS!!!! Nyt taas saa uutta potkua treeniin. Samalla teen päätöksen jakaa treenejä viikolle hieman laajemmin. Ei vain alkuviikkoon. Salin kesäajan aukioloajat ovat vaan ihmeelliset joten joutuu suunnittelemaan ennakolta huolella viikon ohjelman.

Lauantai 3.6.06

Aamulla taas töihin ja aivan olin poikki. Jannelta sainkin jo eilisellä uuden ravinto-ohjelman. Alan noudattamaan sitä sunnuntaina, koska luin viestin perjantai-iltana ja olin jo tehnyt eväät tälle päivälle. Aamupala ja ensimmäinen safka töissä ihan ok. Sitten hävisi nälkä ja seuraavan kerran söin vasta kotona. Silloinkin broilerilasagnea. Selvennykseksi: se on paistettuja broilerin filesuikaleita ja lasagnette annospussi. Ei ollenkaan juustoa koska sitä en syö. Ei siis kovin paha annos ja maistui sitten hyvälle. Muutaman tunnin päästä sitten söin väkisin taas ohjelman mukaista ruokaa. Ei maistunut ollenkaan. Outo olo muutenkin. Joko se oli väsymystä tai sitten olen tulossa kipeäksi. Pari tuntia siitä ja taas oli nälkä. Mitä ihmettä...? No lisää sitä lasagnea ja sitten oli parempi olo. Saattoi johtua siitä että oli pitkä väli töissä ruokailussa. Iltapala olkoon myös rennompi tänään. Huomenna varmaan taas parempi olo kun saa nukkua pidempään. Ja aloitan uuden hieman pienempikalorisen ruokavalion. Odotan taas innolla. Relaan loppuillan. Huomenna on myös puhelinpalaveri Jannen kanssa, joten eiköhän sieltä tule rohkaisua.

Sunnuntai 4.6.06

Taas tuli nukuttua pidempään joten olo on levännyt. Otan uuden ruokavalion käyttöön. Heti aamusta se tuntuu toimivan. Pieni näläntunne kutittelee mutta ei kuitenkaan kova nälkä. Vettä saan juotua koko päivän aikana kunnioitettavasti. Ilta menee töissä, ei siis sunnuntaivapaata. Soitto Jannelle puoli kuusi. Käydään läpi vähän tuloksia ja muokataan hieman vatsaohjelmaa. Yksi uusi liike vaatii pienen opastuksen joten tapaan Jannen salilla viikon päästä. Päätetään katsoa mitä tämä uusi ruokavalio saa aikaiseksi. On kuitenkin jo ihan eri olo joten hyvältä näyttää. Loppuilta menee vettä juodessa ja ruokaa syödessä. Hieman tiukalla aikataululla, koska tosiaan nukuin melko pitkään. Ensi viikkoa onkin sitten hieman suunniteltava koska salin aukioloajat ovat todella erikoiset. Tämä sunnuntai olkoon sitten käännekohta, ja maanantaiaamuna katsotaan mitä se vaaka sanoo.

Sivun alkuun
Www-toteutus: Kymen Web-Suunnittelu