<- Palaa "Kuntoilijoiden päiväkirjoja" -pääsivulle

Petrin kuntoilupäiväkirja
| Taustaa | Viikko 20 | Viikko 21 | Viikko 22 | Viikko 23 | Viikko 24 | Viikko 25 | Viikko 26 | Viikko 27 | Viikko 28 | Viikko 29 | Viikko 30 |
| Viikko 31 | Viikko 32 | Viikko 33 | Viikko 34 | Viikko 35 | Viikko 36 | Viikko 37 | Viikot 38-40 |

Viikko 20

Su 14.5

Päivä ennen treenaamisen ja uuden elämän alkua. Äitienpäivä alkaa aamuvuorolla. Töihin samalla periaatteella kuin aikaisemminkin. Paljon safkaa mukaan. Edellisillä muutamilla viikoilla on tullut syötyä runsaasti ja kaikkea taatusti epäterveellistä. Syöminen on kuitenkin ollut melko säännöllistä päivän aikana joten paino ei ole jostain syystä päässyt nousemaan hirveästi. Koska äitienpäivänä käydään myös mummoilla, riittää ruokaa syötäväksi. Iltapäivällä Jannen kanssa puhelinpalaveri. Käydään läpi ruokavalio ja treeniohjelma. Saan pikku "pointtereita" syömisen ja treenaamisen suhteen. Motivaatio on vielä korkealla ja aikaisemman salikokemuksen vuoksi salilla käymiseen ei liity epäselvyyksiä. Ruokapuolen ymmärrän, vaikka ruokamäärä pistää ihmettelemään. Luotan kuitenkin annettuihin ohjeisiin varauksettomasti ja jään odottamaan seuraavaa päivää innolla.

Ma 15.5

Nyt se alkaa. VOI RIEMUA ! Huonona aamusyöjänä olen heti pulassa. Aamupala tungetaan puoliväkisin kurkusta alas. Juuri kun tuntuu siltä että olen toipunut aamun koettelemuksesta, minun pitää syödä...TAAS ! Apua, ei nämä ruuat mahdu minun sisälleni. Hieman ruokaohjelmaani muokkaamalla voin mennä aamupäivällä salille, koska menen iltaan töihin. Salilla ensimmäiset treenit ovat hieman painoja hakevia, lihaskunnosta kun ei ole tarkkaa tietoa. Kunnon treenausta kuitenkin. Salin jälkeen ruoka maistuu hieman paremmin. Vettäkin menee alas paremmin, aamusella sen juominen oli ihan myrkkyä. Töissä ruokailu säännöllisesti ja ohjeiden mukaan. Ehkä tästä jotain tulee. Illalla kotiin tullessa tuli uni melkoisen nopeasti, saattoi johtua kuntosalirasituksesta.

Ti 16.5.06

Aamu alkaa väsyneissä merkeissä. Vaaka kuitenkin tykkää, painoa hävinnyt 600 grammaa. Aamupala kuitenkin menee alas ihan hyvin. Tänään samanlainen ruokarytmi, koska päätin mennä salille myös tänään aamupäivällä. Salilla sitten jalkapäivä. Pikkuisen ovat nuo jalkavoimat kadonneet sitten edellisen salikerran, muutama vuosi sitten. Pientä jäykkyyttä huomattavissa myös yläkropan lihaksissa, edellinen päivä taisi mennä ihan ok. Niskaa nimittäin kutiaa ja en saa käsiä nostettua sille tasolle. Treenin jälkeen kotiin ja kiireisellä aikataululla duuniruuat kassiin ja töihin. Töissä melkoinen härdelli ja oli hommaa pitää ruoka-aikataulusta kiinni. Siinä kuitenkin onnistuen. Kotiin tullessa ensimmäisiä havaintoja pienestä vilpin mahdollisuudesta. Heti ovesta astuessa kävi mielessä että jääkaapissa on kebakkoja, noita lihaisia ja mausteisia jauhelihatankoja. Nam... Mutta ei ! Nyt pidetään ainakin kahta päivää kauemmin kiinni tästä ruokavaliosta. Loppuviikolle on kuitenkin tiedossa pakkotilanne, jossa joutuu hieman rentoutumaan ja nauttimaan mahdollisesti alkoholipitoisia juomia. Näitä ei tule kun maksimissaan kerran vuodessa...että pitääkin sattua kuuri nyt. Katsotaan kuinka senkin hoidan.

Ke 17.5.06

Aamulla nukun pidempään, menen vasta yöksi töihin. Ensimmäiseksi hotelli helpotukseen ja sitten vaa'alle. Vaaka on varmaan rikki koska se näyttää KILON vähemmän kuin eilen. Ja mielestäni olin eilen aivan turvoksissa. No neste saa kyytiä ja hyvä niin. Aamupala mukavasti alas, siihenkin alkaa jo tottua. Tänään ei salipäivää, mutta tuon painonpudotuksen innoittamana päätän käydä iltapäivällä kävelyllä. Joku tunti tekisi hyvää. Hankala päivä syömisen suhteen koska heräsin yhdeksältä ja olen hereillä seuraavaan aamuun kello seitsemään asti. Ruokalistaa on siis sovellettava. Päivällä puuhommia melkoisesti joten lenkki saa jäädä. Pienet nokoset iltapäivällä. Herätessä huomasin että ojentajat ovat aivan tukossa, ei saa päätä rapsutettua. Myös takareidet alkavat kipeytyä. Töihin menen hieman väsyneissä merkeissä. Ruokailu soveltaen mutta annettujen ohjeiden mukaisesti. Yössä väsytti melkoisesti ja lihakset kipeytyivät entisestään. Aamulla luulisi unen maittavan.

To 18.5.06

Aamu-unet ovat aivan sontaa. Jatkuvaa heräilyä ja viimein hieman ennen puoltapäivää ylös sängystä. Painoa kuitenkin 400grammaa taas pois eilisestä. Väsyneenä teen päätöksen salille menosta. Hauispäivä tehdään tänään koska loppuviikosta se ei olisi enää mahdollista. Aamupala ensin, sitten treeniruoka ennen treeniä. Salille kolmelta, motivaation voisi sanoa olevan tasoa "olematon", johtuen väsymyksestä. Mutta nyt ei luovuteta. Monesti on vain saatava takapuoli ylös sohvalta jotta tulee jotain tehtyäkin. Salilla ok päivä, hauikset on vaan aina olleet heikoin osani joten siitä tuli raskas treeni. Olo huomattavasti parempi iltapäivällä. Ja yöksi vaan töihin.

Pe 19.5.06

Herääminen siinä puolenpäivän maissa, herätyskelloon tällä kertaa. "Aamupala" normaalisti ja sen jälkeinen ruoka myös. Sitten ajelemaan mikroautoilla. Autot kulkevat ulkoradalla sellaiset 120 km/h, joten se pistää kädet ja muunkin kropan koville. Hauskaa oli ja tuli kaikki muut kiireet unohdettua. Kotiin sieltä ja vähän ohjeiden mukaista purtavaa. Sitten grilli/iltama bileisiin. Siellä grillattua kanaa ja porsaan filettä sekä valkosipuliperunoita ja tietysti salaattia. Ei paha. Varmaan 5 siideriä nautin ja hieman salmiakkia ja sipsejä. Tällä osin luvattomia ravintoja mutta näitä ei tosiaan tule paljoa, joten lauantaina heti takasin ruokavalioon ja sählypelikin on sovittu. Puolilta öin jo kotiin joten aamulla ollaan teräkunnossa.

La 20.5.06

Kymmenen maissa ylös ja takaisin oikeaan ruokavalioon. Kropassa tuntuu kyllä eilinen syöminen. Yllättäen on pitkästä aikaa tosi tunkkainen olo, sellanen raskas. Varmasti vaa'assa näkyy tuo lauantai. Hieman pitkin kynsin joutuu syömään tätä nykyistä ruokaa, kyllä se eilen ruoka maistuikin. Viideltä sählypeli. Normaaliin tapaan alusta heti täysiä. Nyt kuitenkin elimistö taisteli energiastaan ja en meinannut päästä mihinkään. Loppua kohti helpotti. Onneksi niin koska tämä saattoi olla kauden viimeinen peli. Lopussa tuli vielä voittokin mutta olin melkoisen poikki tämän matsin jälkeen. Oli se kyllä kauden paras ja rankin pelikin. Kotona taas palautumiseen tarvittavat ravinnot yms. Aikaisin piti mennä nukkumaan mutta sieltä tuli lätkää joten pikkasen viivästyi tuo nukkumaan meno.

Su 21.5.06

Aamulla ylös ja taas sen aamiaisen kimppuun. Alkaa kohta jo oppimaan mitä aamulla pitää syödä, kuitenkin se on paljon enemmän mitä tulisi muulloin aamulla syötyä. Yöllä näin omituista unta...Suomi voitti euroviisu...Heh heh...varmaan... Teksti-tv auki ja kyllähän tuo paikkansa piti. Onnea vaan herroille...ja...rouville..tai siis hirviöille.. Kuitenkin...tulihan tuo katsottua ja sen vuoksi on hieman väsynyt olo. Päivällä olisi vielä lähtö reissun päälle. Ja totta kai, omat evään mukaan. Pitävät mua varmaan hulluna. Nootti itselle: Veden juontia rajoitettava ennen reissua : Veden juominen on muuten kaikkein vaikeimmin hallittavissa oleva uusi sääntö. Useamman litran juomiseen vaaditaan jo muistamista ja mahdollisuutta. Ja tietysti vessaa lähelle, mielummin tosi lähelle. Olo ei ole paras mahdollinen koko päivänä ja reissukin hieman verottaa jaksamista. Uusi viikko kohta alkamasta ja siihen paneudutaan sitten tosissaan.

Sivun alkuun
Www-toteutus: Kymen Web-Suunnittelu