<- Palaa "Kuntoilijoiden päiväkirjoja" -pääsivulle

Petrin kuntoilupäiväkirja
| Taustaa | Viikko 20 | Viikko 21 | Viikko 22 | Viikko 23 | Viikko 24 | Viikko 25 | Viikko 26 | Viikko 27 | Viikko 28 | Viikko 29 | Viikko 30 |
| Viikko 31 | Viikko 32 | Viikko 33 | Viikko 34 | Viikko 35 | Viikko 36 | Viikko 37 | Viikot 38-40 |

Viikko 36

Maanantai 4.9.2006

Nyt se alkaa!!! Nimittäin keittiöremontti :-/ Vapaasta ei siis ole tietoakaan. Vaimon avustuksella tyhjennetään keittiön kaapit ja kaapin päälliset. Ja kyllä riitti tavaraa. Päivän alkaessa tiedän ja myös hyväksyn sen, että salille ei asiaa ole. Ei ehkä koko viikkona. Se ei silti ole huono asia, koska nyt saa kroppa levätä, sekä lihasten että myös nivelien osalta. Remontointi on myös fyysisellä puolella raskasta, vaikka luulen että henkinen kantti joutuu kovemmalle koetukselle. Myös keittiön kaapit saadaan aamupäivän aikana revittyä seiniltä ja pahimmat sotkut siivottua. Vasta päivän edetessä alan tajuta keittiön tärkeyden ruokavalion osalta. Käytössämme on nyt ainoastaan mikroaaltouuni, kahvinkeitin ja leivänpaahdin. En edes ajatellut että hellan puuttuminen merkitsisi näin paljon, mutta tämä sekoittaa kokonaan syömiset. Valitettavasti joudun turvautumaan pikaruokaan ja omituisiin ruokailuaikoihin. Remontin yhteydessä aikataulut ovat mitä ovat, ja mahdollisuudet keskittyä urheilemiseen ovat erittäin rajatut. Kun keittiön asentajat joskus tulevat, kaikki on oltava valmiina. Ensimmäisen päivän saldoksi jää siis keittiön purkaminen. Vatsaan eksyi ruokaa jos jonkinnäköistä ja remontin aikana keskityn enemmän oman painon seuraamiseen. Paljon en päästä sitä nousemaan.

Tiistai 5.9.2006

Aamulla olisi uni maittanut pidemmällekin, mutta jouduin heräämään klo 8. Tämä siksi että poika menee kouluun klo 9. Aamusella teen hieman hankintoja ja pientä tapettien repimistä. Iltapäivällä sain sähkömiehen paikalle hieman katselemaan projektia ja arvioimaan työmäärää. Sähkömies tuntuikin heti olevan mukava kaveri ja sovimme että hän saapuu torstaina aamupäivällä tekemään hommia. Hieman hommat seisovat kun sähkötyöt ovat se seuraava askel remontissa. Edelleen ruokapuolella on hakuammuntaa, mitä suuhunsa pistää. Salille ei ole edelleenkään asiaa, mutta en jaksa siitä stressata.

Keskiviikko 6.9.2006

Aamusella ollaan hissukseen heti herätyksestä, eli kello seitsemästä asti. Tämä siksi, että vaimo oli yön töissä ja nukkuu nyt aamupäivän. Ei oikein pääse mitään tekemään joten teen lisää hankintoja ja hieman reviskelen taas tapetteja. Vaimon herätessä alamme tiimityönä tekemään sitä pahempaa tapettien repimistä eli kostuttamista ja siklillä raapimista. Hyvin saamme tapetit irti koska ne on alun perin kiinnitetty huonosti. Myös jääkaapin ja pakastimen saamme siirrettyä väliaikaiseen paikkaan. Talomme on nyt kaaoksen partaalla ja illalla kun vaimo lähtee töihin yöksi, päätämme pojan kanssa siivota. Saammekin talon näyttämään jokseenkin kodilta. Raskasta tämä silti on ja illalla uni tulee tosi nopeasti nukkumaan mennessä.

Torstai 7.9.2006

Taas on aamusella oltava hissukseen koska vaimo nukkuu valvotun yövuoron jälkeen. Toivottavasti se sähkömies ei kovin aikaisin tule. Eikä tulekaan...eikä kuulu...eikä kuulu... Ei koko aamupäivänä. Päivä menee odotellessa. Alan jo epäillä että osuiko mulle nyt just sellainen sähkömies joka ei joko muista tai sitten ei paljon töitä jaksa tehdä. Käymme myös syömässä äidilläni ihan kotiruokaa, joten täysin pikaruokalinjalla ei tarvitse olla. Iltapäivälle, hieman ennen viittä, sähkömies soittelee että olisi tulossa. Valmistaudun kuuntelemaan selityksiä siitä miksi kaveri saapui vasta iltapäivällä. Kun sähkömies 10 minuutin päästä saapui, pahoitteli kovasti aikatauluaan ja kertoi aamulla lähteneensä "pikkuprojektille" aamulla, joka olikin sitten jotain ihan muuta. Työ oli venynyt ihan joksikin muuksi kun oli aikaisemmin sovittu joten tämän vuoksi oli myöhässä. Teimme kuitenkin tehokkaasti työtä puoli yhdeksään, ja koska työ jäi vielä hieman kesken, sähkäri jätti kamansa meille ja sovimme että hän palaa aamulla kahdeksan aikoihin. Kovasti saimme aikaiseksi jo nyt joten hyvältä näyttää.

Perjantai 8.9.2006

Aamuherätys klo 7. Vaimo on töissä joten toivottavasti sähkäri saapuu ajoissa. Ja näin käy, pakettiauto kurvaa pihaan klo 7.40. Ja saman tien hommiin. Loput toivomani muutokset saadaan tehtyä ilman ongelmia. Loistavaa työtä kaveri tekee ja ilmiömäisellä ammattitaidolla. Osui siis kohdalle kerrankin hyvä alan ammattilainen. Nyt pääsen lopulta tasoittelemaan niitä jälkiä joita laattojen repimiseltä jäi ja myös niitä noita saimme aikaiseksi sähkömiehen kanssa. Pakkeloimisen ja hiomisen välissä huomaan joskus syödäkin. Tuppaa venymään nuo ruokailuvälit. Olen ajoittain pakkelissa ja ajoittain pölyssä. Saan myös tasoitettua loput seinät niiltä osin joilta ei pakkelia tarvinnut. Tänään piti käydä salilla mutta keittiöprojekti saa olla nyt ykkösenä. On tarpeeksi raskasta hioa seinää ja muutenkin täytyisi käydä jatkuvasti suihkussa. Ei viitsisi kovin pölyisenä lähteä salille. Aikataulullisesti olen hieman jopa ehkä edellä joten ehkä pääsen salilla ravaamaan taas ensi viikolla.

Lauantai 9.9.2006

Aamulla olisi saanut torkkua pitkään, mutta uni loppui jo seitsemän maissa. Salille vai ei, siinäpä pulma. Tämä pulma on ratkaistu siinä samassa hetkessä jolloin muistan että tänään alkaa sählypelit. Se on tunnetusti melkoisen rankkaa puuhaa, varsinkin ensimmäisellä kerralla. Jälleen tänään hieman kittaamista ja tasoittamista. Kohta puolin pääsen jo pohjia maalailemaan. Sähly alkaa klo 17 ja sinne menen pelonsekaisin ajatuksin. Ei ole mikään ihme jos suussa maistuu veri pelin aikana. Peli alkaa juuri näillä fiiliksillä. Keuhkot tuntuvat repeytyvän liitoksistaan ja tuo veren maku tulee suuhun. Lihaksisto jaksaa yllättävän hyvin. Pelin loppupuolella alkaa tämäkin dieselmoottori hyrrätä ja muiden väsyessä alkaa kestävyys tulla esiin. Jalat eivät ole moksiskaan, johtuisiko tuosta Jannen jalkaohjelmasta. Kaikenlisäksi voitamme pelin ja osaksi siksi että jaksan painaa puolentoista tunnin rehkimisen jälkeen, loppuun asti täysillä. Voittomaali maistuukin hyvältä, tuleehan se omasta mailastani. Kotiin tullessa onkin sitten takki tyhjä. Sellaiset lähes 1600 kilokaloria on mitattu mulla kuluvan sählypelin aikana. Kotona vesikin maistuu ja sauna tekee todella hyvää. Jalat alkavat nopeasti tuntua raskailta. Unikin maistuu illalla melkoisen nopeasti.

Sunnuntai 10.9.2006

Aamulla on eilisen oloinen tarina. Nukkua saisi, mutta uni loppuu aikaisin. En silti viitsi kovin aikaisin sängystä nousta. Tänään olisi vuorossa jo seinien ja katon maalaamista tuossa jo tutuksi tulleessa keittiössä. Aamupäivällä olen sillä fiiliksellä että voisi salillekin eksyä. Seinän tasoittaminen ja maalaaminen kuitenkin syövät sen verran energiaa että ei tule salille lähdettyä. Formulatkin tulevat, ja niitähän on katsottava. Jaloissa on hieman epämiellyttäviä tuntemuksia, pääosin peräisin tuosta eilisestä sählymatsista. Pohkeet tuntuvat kireiltä ja ulkoreidet ovat hieman arat. Paino oli pudonnut eilisestä käsittämättömät 2,5 kiloa. Nestettä tietysti. Nyt kun sählykausi on alkanut, saan hyvää treeniä kaiken muun lisäksi siitä. Jos vain saataisiin pelaajat käymään pelaamassa. Ruokavaliokin on edelleen hieman vapaamuotoinen. Kyllä se jo alkaakin hieman kyllästyttämään. Ei olisi uskonut että riisiä alkaisin kaipaamaan. Nyt on kuitenkin hyväksyttävä että tämä väliaikainen järjestely on pakollinen ratkaisu tässä tilanteessa. Huomenna on tapaaminen Jannen kanssa salilla, kai sitä sitten treeninkin voisi vetäistä. Iltaa kohti jalat alkavat tulla todella kipeäksi, ja ihan joka puolelta. Takareidet ja pakarat menevät kaikenlisäksi aivan kireiksi. Ensimmäinen vuorotteluvapaa viikko takana ja kiireisempi oli kuin töitä tehdessä. Salia ja kunnon ruokaa on jo ikävä...

Sivun alkuun
Www-toteutus: Kymen Web-Suunnittelu