<- Palaa "Kuntoilijoiden päiväkirjoja" -pääsivulle

Petrin kuntoilupäiväkirja
| Taustaa | Viikko 20 | Viikko 21 | Viikko 22 | Viikko 23 | Viikko 24 | Viikko 25 | Viikko 26 | Viikko 27 | Viikko 28 | Viikko 29 | Viikko 30 |
| Viikko 31 | Viikko 32 | Viikko 33 | Viikko 34 | Viikko 35 | Viikko 36 | Viikko 37 | Viikot 38-40 |

Viikko 35

Maanantai 28.08.06

Aamulla herääminen on yhtä tuskallista kuin eilen. Selkä on edelleen jumissa ja olen hieman tokkurassa kun lääkeaineet poistuvat elimistöstä. Hieman jotain jumpan tynkää yritän, jotta lihakset lämpiäisivät. Ei siitä kuitenkaan hirveästi apua ole. Tämän päivän katselen ja sitten huomenissa soitan lekurille. Voitte kuvitella tätä ruokailu motivaatiota. Syön suoraan sanoen juuri mitä haluan. Olo on jotenkin mahdottoman lannistunut ja epätoivoinen. Treenaamaan ei ole asiaa ja se syö miestä. Paino on hieman noussut ja kyllä huomaa että kroppa kerää nestettä. Jokainen ylävartalon liike vihloo ja aiheuttaa lisää epätoivoa. Nyt on mies maassa.

Tiistai 29.08.06

Aamulla selkä on edellistä kipeämpi ja lääkkeet eivät enää yöksi auttaneet. Soitan lääkäriaikaa mutta koska työterveyslääkärimme on ilmeisesti irtisanottu, joudun ottamaan ajan lääkärikeskuksesta. Sinne saan ajan huomenna. En tarvitse sieltä kuin lähetteen joten käyn aamusella varaamassa suoraan ajan riihimäen fysioterapiasta. Saan onneksi akuuttiajan iltapäiväksi. Sitten tapahtuu jotain ihmeellistä. Asentelen tietokoneeseen yhden pelin ja pelailen sitä sellaisessa taakse nojaavassa kyyryssä asennossa noin tunnin. Kun lopetan ja nousen penkiltä huomaan että selkä ei ota enää vastaan, eikä vihlo niin kuin aamulla. Hieman kiertelen yläkroppaa ja kallistelen vartaloa ja pahat tuntemukset ovat lähes poissa. Aion mennä silti sinne fysioterapiaan koska tiedän kokemuksesta että ei se ainoa paikka ole joka oli jumissa. Kroppa kompensoi ja tukee vaurioituneita paikkoja niin, että kropan normaali ryhti muuttuu. Nyt saan kaikki lukot ja kireydet pois samalla. Suunnittelen myös sille hieroja kaverille soittamista ja ehkä aloitamme säännöllisen hieronnan jotta tällaisilta vältyttäisiin. Nyt on huolena kuitenkin tuo syöminen ja veden juominen. Ne ovat olleet hakoteillä ja saman tien nappaankin vesipullon syliin. Nyt saamari takaisin projektiin!! Ongelmia ei varmasti motivaation kanssa tule jos selkä tulee kuntoon tänään. Aion raataa salilla kuin eläin…ehkä kuitenkin hiiri, mutta kuitenkin. Iltapäivällä pääsen kaksimetrisen ja ihan miehen painoisen karpaasin syleilyyn, eli fysioterapiaan. Selkää paukutellaan oikein kunnolla ja löytyy sieltä muitakin lukkoja, jotka tosin eivät ole ehtineet vaivata sen kummemmin. 46 euroa OMT-terapiasta ja mies on kuin uusi. Myös lihastasapainossa huomataan hieman poikkeavuutta. Tiedän mihin paneudun oikein huolella treeneissä. Yöksi vielä tulehduskipulääke korjaamaan kudosvaurioita ja uni maittaa pitkästä aikaa oikein kivasti.

Keskiviikko 30.08.06

Yöunet olivat sen verran sikeät että aamulla uni loppuu jo kahdeksan maissa. Perun heti lääkäriajan, joku tarvitsee sitä minua enemmän. Aamupäivällä hieman shoppaillaan, mutta tällä kertaa emme hesburgeriin eksy. Kotona syödään suhteellisen terveellisesti. Tai oikeastaan tosi terveellisesti. Iltapäivällä sitten salille ja hieman pienemmillä painoilla treenaamaan. Mutta liikkeisiin tarkasti keskittyen. Selkä pelottaa luonnollisesti koko treenin ajan, mutta saan lihakset kunnolla väsymään. Treeni siis oli tarpeeksi rankka, jotta tuloskehitys jatkuu. Pysyn hyvin taas ruokavaliossa ja päivästä jää hyvä fiilis. Lueskelin taas muidenkin päiväkirjoja ja kiitoksia vaan kannustuksesta. On se vaan outoa katsella sitä ensimmäistä kuvaa. Siinä ei valitettavasti näy sitä pullottavaa mahaa joka mulla aloittaessa oli. Kyllä tämä kovaa hommaa on mutta suuret kiitokset menee Jannelle ja sen suunnittelemille ohjelmille. Vaikka söisin mielelläni joskus jotain muutakin, en voi missään nimessä kiistää ruokavalion merkitystä. Treenin teen itse joten saan kiittää tuosta motivaatiosta vanhempiani jotka ovat aina olleet tekijöitä eivätkä ihmettelijöitä. Valitettavasti isäni ei ole enää keskuudessamme, mutta häneltä olen perinyt tämän peräänantamattoman luonteen. Kun tehdään, niin sitten kanssa tehdään kunnolla. Aamulla olisi taas aamuvuoroon herääminen joten pitäisi mennä nukkumaan aikaisin. Katselen kuitenkin C.S.I:n ja jään jostain syystä katselemaan Big Brotheria. En ymmärrä miksi, ei se nyt kovasti kiinnosta. Nukkumaan sitten yhdentoista maissa.

Torstai 31.08.06

Aamulla herätys klo 5. Tai oikeastaan klo 4, koska vaimo menee töihin viideksi. Ei siinä enää tunniksi ehdi nukahtaa. Yöunet eivät kovin montaa tuntia kestäneet. Uni ei vaan tullut. Aamupalan jälkeen kuitenkin vain eväskassi kainaloon ja duuniin. Töissä ei oikein työnteko paljoa enää kiinnosta. Vielä olisi 4 työvuoroa ennen vuorotteluvapaata. Työt kuitenkin hoidetaan, ei anna luonne periksi vain oleskella. Eilen iltapäivällä sain iloisen yllätyksen. Serkkupoika josta en ollut kuullut yli vuoteen, ilmestyi ovelle. Siinä rupateltiin kuulumisia ja kävi ilmi että hänellä on mahdollisuus saada lainaksi työnantajaltaan suuri pakettiauto. Se onkin oiva juttu, koska tarvitsen sellaisen keittiön uuden muovimaton kuljettamiseen. Tänään päästään se hakemaankin. Alkaa olla keittiöremontin tilpehöörit kasassa. Salillekin täytyy päästä. Onnistun menemään sinne juuri kun siellä on kunnolla porukkaa. Janneenkin törmään aulassa ja kerron tuosta nikama ongelmasta. Onneksi se on nyt ohi ja pääsen rääkkäämään salilla rautaa oikein kunnolla. Ja rääkkäänkin. Ojentajat tukkoon, niin kuin hauiksetkin. Kyllä taas turvotti. Ei haitannut tuo muutaman päivän tankkaus ollenkaan. Paino ei lopuksi noussut ja ei näyttäisi olevan nestettäkään kovasti aikaisempaa enempää. Hyvä treeni ja hyvä fiilis.

Perjantai 01.09.06

Aamuherätys eilistä vaikeampi. Mitä paremmin nukun, sitä väsyneempi olen herätessäni. Töiden teko kiinnostaa vieläkin vähemmän kuin eilen. Onneksi ei ole sellaista vaihtoehtoa, ettei töitä tekisi. Töissä menee miten menee mutta nyt ei jaksa kiinnostaa ongelmat siellä. Eväät töissä on juuri oikeat, mutta kotona ei ehdi paneutua oikeisiin safkoihin. Syön enemmän leipää kuin normaalisti ja leivän päällä on keittokinkkua, joten en ahmi edelleenkään pahimpia herkkuja. Tänään olisi jalkapäivä salilla. En kuitenkaan ehdi tekemään ollenkaan aerobista treeniä joten päätämme yhdistää nämä tälle päivälle. Lähdemme pururadalle sauva-kävelemään. Se käy niiden mäkien vuoksi jalkoihin aivan tautisesti ja saan koko vartalo treenin kunnon sykkeellä samalla kerralla. Kotona sitten huomaa että aerobinen treeni tällaisella ruokavaliolla onkin todella rankkaa. Olen koko illan ihan koomassa ja joka paikkaa kolottaa. Iltasella uni tulee todella nopeasti.

Lauantai 02.09.06

Aamulla on herätys klo 8.00. Lähdemme urheilukentälle pojan kanssa. Pojalla on kolmiottelu ja kisa on piirikunnallinen. Siellä menee koko aamupäivä ja eväitä en ehdi töihin tekemään. Menen nimittäin iltavuoroon töihin, lauantaina…jee... Vaimo tuo töistä tullessaan mulle hesburgerista kaksi kanasalaattia. Ehdin kentältä nimittäin juuri kotiin ja sitten töihin. Iltavuorossa ei muuten olisi tekemistä mutta teen kaksi erää jogurttimassaa joihin lisätään käsin, 25kg:n säkeistä jauheita jotka kuuluvat juuri tuohon jogurttiin. Eikä siinäkään mitään mutta kun jauheita lisätään yhteensä noin 1800 kiloa. Se ottaa jo ranteiden päälle. Onneksi olen salilla huhkinut joten tuntuu siltä että enemmänkin olisi mennyt. Iltasella kotiin tullessa on melkoinen väsy ja kuukahdan sänkyyn yllättävänkin aikaisin.

Sunnuntai 03.09.06

Viimeinen työpäivä!!! ...Siis ennen vuorotteluvapaata. Iltavuoro on tiedossa mutta tänään on mulla kaverikin siellä. Taidan itse paneutua kevyempiin töihin ja antaa kaverin tehdä tärkeät päätökset. Alkaa olla rento olo mutta aamupäivällä päätän kuitenkin mennä salille ennen töihin lähtöä. Tälle päivälle olisi tiedossa selkätreeni. Tällä kertaa laitan kunnolla selän töihin ja teen liikkeet puhtaasti ja tarpeeksi hitaasti. Väsähdän hieman loppuvaiheessa joten treeni oli melko rankka. Eipä tuo minua haitannut, ja seuraavasta treeni päivästä ei kuitenkaan ole tietoa joten ehdin varmasti palautua. Kotiin suihkuun, pöperöä vatsaan ja töihin. Evääksi otan jotain syötäväksi kelpaavaa. Töissä ollessani soitan Jannelle. Meillä piti olla tapaaminen salilla ja kuvaus, mutta olen töissä joten päätin soitella. Nopeasti vaihdetaan kuulumisia ja sovitaan uusi salitapaaminen parempaan ajankohtaan. Töissä saan ottaa rennosti. Työkaveri tiedostaa rennon asenteen ja tekee mielellään tarkempaa keskittymistä vaativat duunit. Kotiin lähtiessä ei oikein tajua palaavansa vasta joulukuussa. Mutta olen ollutkin työn orja ja siitä irrottautuminen niin pitkäksi aikaa ei tunnu vielä todelliselta. Tajuan sen varmaan viimeistään keittiöremontin jälkeen. Kotona kroppa menee ihan rennoksi ja kauaa en jaksa valvoa. Vapaa on alkanut... :-D

Sivun alkuun
Www-toteutus: Kymen Web-Suunnittelu