<- Palaa "Kuntoilijoiden päiväkirjoja" -pääsivulle

Petrin kuntoilupäiväkirja
| Taustaa | Viikko 20 | Viikko 21 | Viikko 22 | Viikko 23 | Viikko 24 | Viikko 25 | Viikko 26 | Viikko 27 | Viikko 28 | Viikko 29 | Viikko 30 |
| Viikko 31 | Viikko 32 | Viikko 33 | Viikko 34 | Viikko 35 | Viikko 36 | Viikko 37 | Viikot 38-40 |

Viikko 31

Maanantai 31.07.06

Tarkoitus oli aamulla mennä salille, mutta kun oli vapaapäivä, heräsin vasta klo 9.30. Sali aukeaa yhdeksältä ja pitäisi ensin syödä jne. No ei sitten, mennään siis iltapäivällä ja toivotaan että ei olisi hirveästi porukkaa. Tänään syödäänkin sitten just eikä melkein niin kuin on ohjeistettu. Käyn päivällä siis ostamassa kaupasta tonnikalaa. En ole ikinä elämässäni sitä syönyt, mutta ruokavaliosta taas sitä löytyisi ja sitähän on pakko kokeilla. Muutenkin ostokset sisältävät juuri oikeita ruoka-aineita. Päivällä syön juuri oikein ja säännöllisesti. Käväisen päivällä kokeilemassa uutta pyörää, joka on tullut pyöräliikkeeseen tilattuna. Hyvä pyörä onkin ja sovin että haetaan seuraavana päivänä se kotiin. Iltapäivällä siis salille tekemään uutta jalkatreeniä ja "muutama" vatsalihasliike päälle. Heti alussa puhisen vatsojen kanssa ja tuntuu siltä että tästä tulee kova treeni. Jalkoja tehdäänkin sitten oikein reippaasti ja kunnon toistoilla. Uutena liikkeenä aina vihaamani jalkakyykky. Miksi vihaan sitä? Siksi että se on raskas liike, mutta tautisen tehokas. Salin jälkeen kiitän luojaa että menin autolla, en olisi päässyt kuin ryömien kotiin ilman sitä. Kotona jalat tuntuivat melkoisen voimattomilta. Sitten siihen tonnikalaan...Haju ei ole lupaava, mutta sanon aina pojallenikin että älä aina tunge ensimmäisenä nenää ruokaan. Kyllä sitä syö ja ehkä siihen tottuu, joten kaikkea syödään mitä Janne on ohjeistanut. Sen verran kalatuotteita syön että 12 viikon päästä kasvaa evät selässä... Iltapala syödään myös ohjeiden mukaisesti joten tämä päivä kokonaisuudessaan tosi hyvä.

Tiistai 01.08.06

Aamusella ylös viiden maissa ja aamupalalle. Aamuvuoro odottaa ja olo on sen mukainen. Nukuin melkoisen hyvin mutta aina siihen aikaan väsyttää. Töissä jalat alkavat painaa ja pienoisia kivun tuntemuksia alkaa ilmetä. Töiden jälkeen taas lysähdän sohvalle pienille nokosille. Loppupäivän syön täysin ohjeiden mukaisesti mutta mitään treeniä ei tänään tule tehtyä. Sain tosin sen uuden pyörän ja sillä mennään pojan treeneihin. Poljen välillä takaisin ja sitten vielä poikaa hakemaan. Siinä pääsee jokunen kilometri tulemaan ja pyörä tulee sisään ajettua. Ehkä nuo jalat hieman aukeaisivat.

Keskiviikko 02.08.06

Aamulla aikainen herätys jälleen mutta tuntemukset jaloissa eivät enää naurata. Jaloista ei ole kunnolla edes kävelyyn. Aamutoimet sujuvat muuten hyvin mutta penkiltä ylös nouseminen on tuskallista. Töihin autolla ja pelkästään autoon nouseminen on kamalaa. Töissä pihan poikki kävellessä ihmiset miettivät varmaan taas että onkohan Petellä taas selkä kipeä kun se kävelee noin vaikeasti. Töissä joudun nousemaan rappusia ja kävelemään hoitotasoja. Siitä on hauska kaukana. Tämä jalkatreeni on todella tehokas. Ensi kerralla on varottava painojen kanssa. Tänään kuitenkin ajattelin käydä salilla tekemässä uuden hauis/ojentaja treenin. Salille luonnollisesti mennään uudella pyörällä. Alussa taas "jokunen" vatsalihasliike, sitten ojentajien kimppuun. Alan todella pitää ranskalaisesta punnerruksesta. Se on nykyään ensimmäisenä ja nyt kun lihaksia ei ole väsytetty etukäteen, painoja saa lisätä aikaisempaan treeniin verrattuna. Ojentajat saavat heti kivan terävän ilmeen. Siitä siirryn taljaan ja sitten tapahtuu kummia. Käden takaosat turpoavat ojentajien kohdalta ihan omituisen näköiseksi, luonnottoman kokoiseksi pallukaksi. Käsi on hassun näköinen kun hauiksia ei ole vielä treenattu. Vielä yksi liike ja sitten hauisten pariin. Ja kyllä pullottaa. Tämä on varmasti sen tonnikalan ansiota :) Treenaan kädet melkoisen tukkoon ja lähden melko väsähtäneenä salilta. Ruoka maistuu iltasella ja motivaatio kasvaa. Huomenissa ajattelin tehdä aamutreenin Jannen ohjeiden mukaisesti ja se varmaan onnistuu koska menen iltaan töihin.

Torstai 03.08.06

Aamuherätys noin klo 8.30 ja ei olisi paljon napannut lähteä mitään lenkkiä heittämään. Mutta pakkohan tätä on yrittää joten ei muuta kuin ylös, ulos ja lenkille. Puolen tunnin juoksun jälkeen olin kotiovella. Ei se paha ollut, mutta tuntui kyllä omituiselta. Sitten suihkuun ja aamupalan pariin. Aamupäivä menee melkoisen nopeasti ja siitä sitten vaan iltavuoroon duuniin. Näitä päiväkirjoja kun lueskelee niin olen todennut että olen koko ajan töissä. Siltä se tuntuukin. Oivallisesti silti olen saanut ujutettua treenaamisen siihen mukaan. Arvatkaas onko mihinkään muuhun sitten aikaa. Ainoastaan vapaapäivinä. Iltavuoro duunissa menee leppoisasti, vaikka siellä onkin hieman hommat jäljessä. En kuitenkaan jaksa stressata. Ruoka maistuu hyvin, varmaan tuon aamulenkin takia. Iltasella kotiin tullessa oikeanlainen iltapala kurkusta alas ennen kuin alkaa tehdä mieli jotain muuta.

Perjantai 04.08.06

Jälleen vapaaehtoinen herätys klo 8. Kyllä olisi vielä uni maistunut mutta en anna itselleni mitään vaihtoehtoja. Aamupalalle vaan jotta pääsee salille yhdeksäksi. Vaimokin jaksaa edelleen salilla käydä, vaikka kuntojakso Jannen kanssa on hänen osaltaan ohi. Kyllä se sellaisen kipinän taisi saada että tajuaa lihaskuntoharjoituksen merkityksen. Jatkuvasti se ainakin jaksaa pullistella noita lihaksia mun edessä, noita valtavia pallukoita :) Menemme yhdessä pyörällä menomatkan. Oma treenini kestää sen verran pidempään että lähdemme salilta eri aikoihin. Vuorossa oli vatsa/selkä treeni. Vatsoja tehtiinkin sitten tänään 100*muutama... Selkätreenin osalta voin sen sanoa että rasittaa 10 kertaa enemmän kuin aikaisempi treeni. Uusia liikkeitä on taas sen verran että hieman haeskelen painoja. Silti treenaan itseni melkoisen loppuun. Kotimatka pyörällä tuntuu aika pitkältä. Kotona suihkuun ja sitten eväitä tekemään iltavuoroa varten. Tänään astun taas askeleen pidemmälle tässä kuntoilussa. Menen nimittäin pyörällä töihin. Sellainen 8-9 kilometriä tulee matkaa mennessä ja ajelen ainakin töihin päin suhteellisen verkkaisesti. Ei jaksais töissä heti ensiksi suihkussa käydä. Sellaiset 26 minuuttia menee menomatkalla. Töissä on pirteä olo, johtunee tuosta pyöräilystä. Illalla takaisin tullaankin hieman rivakammin. 18 minuuttia hukkuu tuolle matkalle. Siitä sais vielä pari minuuttia leikattua kun oikein painaisi menemään. Tämä varmaan auttaa kuitenkin rasvan palamista elimistöstä joten täytyy harrastaa useammikin.

Lauantai 05.08.06

Aamulla ei uni maita kovin pitkään joten nousen sitten aamupalalle. Sitten kaupoille. Päätän saattaa vaimoni pyörällä tuonne samaiselle työpaikalle ja saan siitä vajaan tunnin aerobisen treenin itselleni. Tänään on sali kiinni joten treenaamaan en pääse. Treenit on kuitenkin jo tehty tälle viikolle joten ei sen väliäkään. Tänään aion hieman relata, mutta pysyn kuitenkin ruuan osalta kuosissa. Mutta jos jotain makeaa hieman maistaisi. Tai sitten saunasiideri. Katsotaan nyt antaako omatunto periksi. Ilma on melkoisen lämmin joten ei oikein jaksaa mihinkään panostaakaan. Huomasin että sivuille on tullut uusia kuntoilijoita päiväkirjoineen joten onnea heillekin tavoitteissaan. Kyllähän sen laivalta tulleen kevyt siiderin sitten join, ihan noin maistamismielessä. Muutaman karkin päivän mittaan pistin myös suuhuni.

Sunnuntai 06.08.06

Aamulla ei väsyttänyt, ei sitten millään. Joten lähdin heittämään uudella pyörällä puolen tunnin lenkin, ja tietysti ennen aamupalaa. Hyvää teki, ja pääsi päivään heti kiinni. Aamupäivällä vaimo lähti pojan kanssa Teiskoon johonkin kynttiläkutsuille. Heh, miksei kukaan kutsu mua siiderikutsuille. On muuten sellainen idea että vois toteuttaa sit tän rääkin jälkeen. Otin sitten ennen formulakisoja sohvalla tunnin nokoset. Formuloita katsoin pikkasen vaille neljään ja lähdin salille aloittamaan uutta treeniohjelmaa alusta. Siellä pääsi kuikuilemaan formuloita telkusta ja jännä kisa olikin. Treeni ei tosin tästä kärsinyt, vaan tein tunnollisesti kaikki liikkeet. Salin jälkeen yritin hieman nukkua koska olin menossa yöhön töihin. Ei oikein uni tullut, johtunee 300 asteen lämpötilasta makuuhuoneessa. Taas on ilmat lämmenneet, joka sopisi kyllä grillaavalle lomalaiselle, mutta tällaiselle salirääkille se ei oikein ole mukavaa. Töihin siis ja loput päivän ravinnot evääksi. Saattaa väsyttää hieman, sen verran olen päivällä urheillut.

Sivun alkuun
Www-toteutus: Kymen Web-Suunnittelu