<- Palaa "Kuntoilijoiden päiväkirjoja" -pääsivulle

Petrin kuntoilupäiväkirja
| Taustaa | Viikko 20 | Viikko 21 | Viikko 22 | Viikko 23 | Viikko 24 | Viikko 25 | Viikko 26 | Viikko 27 | Viikko 28 | Viikko 29 | Viikko 30 |
| Viikko 31 | Viikko 32 | Viikko 33 | Viikko 34 | Viikko 35 | Viikko 36 | Viikko 37 | Viikot 38-40 |

Viikko 30

Maanantai 24.07.06

Loistavien yöunien jälkeen herään pikemminkin ärsyttävään ääneen. Puhelimeen asetettuun herätykseen klo 8 ja vielä iltavuoropäivänä, jolloin saisi nukkua pidempään. Mutta syy on tietysti melko selvä. Salille klo 9:ksi. Aamupala kurkusta alas ja salia kohti. Kivasti on aamusta tilaa tehdä ja siitä innostuneena pistän hieman extraa liikkeisiin painoja. Silleen maltillisesti kuitenkin jottei tekniikka kärsi. Hartiat on aina kiva tehdä koska niissä näkyy heti tuloksia. Rintalihaksissa muutin yhden liikkeen, koska se yksikin kaveri siellä salilla oli just siinä laitteessa jota olisin tarvinnut. En viitsinyt istua odottelemaan joten siirryin ristitaljaan tekemään rintalihaksia. Ottikin kivasti hieman eri kohtiin lihasta kuin aikaisemmin. Tällä kertaa en mennyt salille pyörällä, koska minulla on hammaslääkäri klo 12. Ei tule sitten kiirus. Kun ajelin takaisinpäin himan yli kymmenen, mietiskelin että kun kotimatka kestää pyörällä 10-15 minuuttia, niin mikähän ihmeen kiire mulla oikein on. Olisin mainiosti voinut mennä pyörällä. Noo, tulipahan tankattua auto menomatkalla, tankki huusikin jo tyhjää. Hammaslääkärissä tehtiin vain viimeistely hampaille joten mitään puudutuksen aiheuttamia vaivoja ei ollut. Iltavuoroon siis töihin. Töihin mukaan taas kassillinen eväitä. Onneksi oli "normi"-vuoro joten pääsi syömään ihan säännöllisesti. Kunnon ukonilman heitti tälle päivälle. Tosin, olen töissä keskellä suurta tehdasta, pienessä valvomossa joten en oikein tiedä kauanko se kesti tai millainen se oli. Kävin kyllä lastauslaiturilla katsomassa myräkkää mutta siellä ei kauaa aikaa ollut luurata. Sen tiedän että välillä valot hieman välähtivät ja radioasema meni hetkeksi pimeäksi. Meillä tehtaassa sähkökatkos aiheuttaa kaaoksen ja katastrofin ja olen itse sen keskellä, yrittämässä saada koneita ja järjestelmiä toimimaan. Joten sähkökatkos ei ole kovin toivottu. Illalla kotiin tullessa vieläkin jyristeli ja välähteli. Suurin ongelma oli mun nälkä, ja söinkin hieman muuta kuin olisi pitänyt. Tälle viikolle sen suon itselleni koska jaksan treenata. Ensi viikolla homman nimi onkin sitten toinen ja en aio syödä yhtään mitään muuta kuin ohjeissa lukee. Nukkumaan meni oli vaivatonta, koska olin kuluttanut energiaa siellä töissä kun pelkäsin sitä sähkökatkosta.

Tiistai 25.07.06

Tänäänkin iltavuoro, joten aamulla sai heräillä kun siltä tuntui. Sää on kovasti aurinkoinen ja taas turhan lämmin. Mä kyllä kitisen kokoajan tuosta lämpötilasta mutta jos joku omaa mun aineenvaihduntani, niin tietää se tuskaisen olon joka mulla on koko ajan. Myös hiki jaksaa valua, mutta kun suhteellisen terveellisesti syö niin hiki ei haise. Sen olen huomannut tätä ruokavaliota noudattaessani. Aamupäivällä en jaksa oikein mitään tehdä ja muutenkin ajatukset on jo sunnuntaissa. Iltavuoro töissä on ihan mukava ja rento. Kun kaikki toimii niin ei tarvitse otsaryppyjä kurtistella. Ruokavalio on ihan jotain ihmeellistä, enemmänkin makaroni ja jauheliha linjalla. Se kyllä on aika samanlainen kuin alussa ruokavalioni. Ja antaa mulle hetken helpotuksen siitä oikeasta ruokavaliosta.

Keskiviikko 26.07.06

Aamuherätys tapahtuu erään hieman yli-innokkaan naisen tekemänä. Olen luvannut tänään reissun pääkaupunkiseudulle päin, urheilukauppoihin. Vaimo on sitten herännyt taas ties milloin ja on jo melkein menossa, kun itse vasta heräilen. No, ei muuta kuin aamupala masuun ja autolla liikenteeseen. Hieno päivä ja ei hirveästi väkeä liikenteessä. Kiva reissu, ja saan itsellenikin hieman vaatetusta ja muuta rekvisiittaa. Mutta nyt täytyy myöntää yksi asia. Aamulla oli paino ensimmäisen kerran kolmeen vuoteen alle 86 kiloa. Siitä syystä palkitsin itseni Hesburgerin mega-aterialla. Okei, tää on jotain luvattomien asioiden listalta. Kuitenkin sen päätin nyt tehdä siksi että palkitsin itseni hyvästä työstä ja sitten ei kiusaus uudella dieetillä ole niin suuri. En kyllä ymmärrä miksi jotkut elättävät itsensä sellaisella pikaruualla lähes täysin. Ensin se oli taivaallisen makuinen, sitten se alkoi olla rasvaisen makuinen. Kun sen oli syönyt oli suorastaan raskas olo. Ensin se meinasi kiivetä ylös ja sitten olo helpotti. 20 minuutin päästä iski kova "sokerihumala". Verensokeri nousi kattoon ja olin aivan yliaktiivinen. Tilaa voisi verrata sellaiseen kevyeen nousuhumalaan. Jouduin hieman suorastaan rauhoittelemaan itseäni. Tämä tila kesti noin puolituntia ja sitten alkoi olo rauhoittumaan. Tällainen syöminen ei siis voi olla terveellistä. Kotiin tullessa hieman sapuskaa lisää ja sitten nokosille. Nokosille siksi että olen menossa yöksi taas töihin. Pienet nokoset saan otettua ja uskon että hieman helpottaa ensiyötä. Salille en mene, koska olisi jalkapäivä ja selkä on hieman ajamisesta jäykkä. Kokemuksesta tiedän että silloin ei kannata treenata kun selkä on siinä kunnossa. Iltasella jotain terveellistä murkinaa töihin evääksi ja tehtaalle rehkimään.

Torstai 27.07.06

Surkeimmat aamu-unet ikinä. Jos ei häirinnyt rääkyvät fasaanit, niin sitten valittavat harakat, tai tietysti naapurin ruohonleikkuri. Eli parin tunnin unien jälkeen loikoilin puolenpäivän maihin asti ja sitten luovutin. Ylös vaan ja syömään. Paino oli taas jostain syystä pudonnut. Eipä tuo kai haittaa. Syön taas hieman omien toiveiden mukaisesti. Tää yövuoro teettää sellaista. Hieman ostoksille ja 4,5 kg:n proteiinijauhelaatikkoa hakemaan. Sitä proteiinia palaa kivasti. Oikean polven sisäsyrjää vihloo joten en lähde tekemään jalkatreeniä. Selkä/hauis treenin säästän sunnuntaille. Sain Jannelta uuden treenijakson suunnitelman ja siitä alkoi itkun ja naurun sekainen tunnelma. Olemme sopineet Jannen kanssa siitä että seuraavan 12 viikon ajan tavoittelemme jotain, minkä olen aina ajatellut olevan mahdotonta. Tarkoitus on pistää minut tiukkaan kuntoon ja jos vatsalihakset näkyvät tavoite on omalta osaltani saavutettu. Ruokavalio on ihan siedettävä mutta liikkeiden määrä ja toistojen lukumäärä aiheutti tuon itkun sekaisen naurukohtauksen. Tämä on se asia josta en osannut suutani pitää kiinni aiemmin. Kyllä mun pää kestää...joo, joo... Katsellaan mitä tapahtuu. Kuvia ilmestyy säännöllisin väliajoin joten ei jää vain tämän päiväkirjan tiedoksi mitä oikeasti tapahtuu. Kuvista voi sitten päätellä minkälaisella ohjelmalla mennään ja miten Jannen treeni toimii. Itse odotan siltä paljon ja uskon että tuloksia tulee. Joudun ehdottomasti kovempaan rääkkiin kuin koskaan aikaisemmin. Siitä huolimatta mulla on psykoottinen hymy huulilla... No Pain, No Gain...

Perjantai 28.07.06

Yöllä väsytti töissä aivan tautisesti. Hyvä kun hereillä pysyi. Aamulla kaaduin sänkyyn ja en muista kummemmin mitään sen jälkeen koska taisin nukahtaa heti. Heräilin hieman ennen puoltapäivää ja ihan hyvä olo oli. Tälle päivälle olin laskeskellut että voisi mennä salille. Mutta, mutta...Tänäänhän sali on auki vain aamupäivän joten se oli sitten siinä. Jalat jää sitten tekemättä tältä viikolta. Ihan hyvä, sillä oikean polven vihlonta jatkuu edelleen. Ei se paha ole mutta jos ei nyt rasittais sitä enempää. Huomenna sali ei ole auki myöskään joten tuleepi tähän muutaman päivän salitauko. Ei oikein jaksaisi tehdä mitään joten en tee. Mutta suurta ihmetystä aiheuttaa tuo paino. Se oli taas pudonnut. Maanantaista paino on pudonnut yli kilon. Ehkä tää mun teoria noista kuumista ilmoista toimii. Heti kun ilmat viileni hieman alkoi elimistö taas toimia.

Lauantai 29.07.06

Aamulla nukuin lähes puoleenpäivään. Johtui tuon yövuoron jälkeisestä unirytmin muutoksesta. Tällä kertaa tuo tuntuu melko hankalalta kääntää takaisin. Tänään on totaalinen vapaapäivä. Johtuen siitä että sali on kiinni ja muutenkin haluan olla vaan tekemättä mitään. Hieman huominen on jo mielessä ja jännittää Jannen tapaaminen. En tiedä miksi. Herättyäni huomasin kuitenkin mielenkiintoisen asian. Paino oli pudonnut taas. Tästä on kyllä kysyttävä Jannelta. Rento päivä ruokailun kannalta. Vaikka suhteellisen terveellisessä ruokavaliossa pysynkin, en silti noudata tämänhetkistä dieettiä. Illalla ei uni taas tule silmään joten telkkaa katsellessa menee reilusti yli puolenyön.

Sunnuntai 30.07.06

Aamuherätys omituisen aikaisin, ottaen huomioon että valvoin suurimman osan yöstä. Päätän kuitenkin nousta ylös koska näin saan unirytmin kohdalleen. Paino on eilisestä ennallaan joka on yllättävää koska söin illalla melkoisesi. Tässä vaiheessa paino on pudonnut aloitusvaiheesta noin 9 kiloa. Se on paljon ottaen huomioon että lihasmassaa on tullut myös lisää. Vyötärö tosin on pienentynyt yli 20 senttiä aloitusvaiheesta joten se kertoo paljon tämän treeniohjelman tehosta. Tänään siis tapaan Jannen salilla. Varmaan aloitetaan uudella treeniohjelmalla. Koko päivän on hieman väsynyt olo. Joko olen tulossa kipeäksi tai sitten tämä johtuu yöllisestä unenpuutteesta. Salille kuitenkin menen ja kai sitä treenatakin pitäisi. Jannen kohtaan heti aulassa ja vaihdetaan hieman kuulumisia. Saankin varmuuden siihen että kuumat ilmat vaikutti nestetasapainoon niin, että paino ei lähtenyt putoamaan. Nyt ollaan siis taas oikealla tiellä. Treeni on entistä kovempi enkä valita tippaakaan. Saan taas hyödyllisiä neuvoja liikkeisiin ja napsitaan muutama kuva. Kuvissa näkyy selvästi lihaserottuvuuden paraneminen. Kun ajattelee että nyt vasta aloitetaan treenaamaan tiukaksi, alkaa motivaatio kasvaa melkoisesti. Rintatreeni ottaa melkoisesti aikaisempaa enemmän juuri oikeisiin paikkoihin ja hartiat ovat perinteisesti taas hyvässä hapessa. Hartiatreenikin kovenee joten tuloksia pitäisi alkaa näkymään melkoisen nopeasti. Pari tuntia salilla menee kaiken kaikkiaan. Johtuen sekä pidemmästä treeniohjelmasta, että salilla tapahtuneesta rupattelusta Jannen kanssa. Saan muutamaan ennalta ylös pistämääni kysymykseen hyvät vastaukset. Näin poistetaan pienetkin epäselvyydet ravinnosta sekä treenistä. Olo on treenin jälkeen mahtava ja kunnon saunominen kruunaa päivän. Motivaatio kasvoi nyt niin suureksi että tein kotona proteiinijuoman veteen enkä maitoon niin kuin normaalisti. Eikä ollut pahaa, tosin ei niin hyvää kuin maidon kanssa, mutta maitoa menee muutenkin niin paljon että välillä voisi tehdä proteiinijuoman veteenkin. Saas nähdä menenkö huome nna aamusta tekemään uuden treenin. Vaimo on laivalla joten jos aamusella aikaisin herään niin mikäs siinä. Saan päivän kivasti käyntiin. Iltasella naureskellaan pojan kanssa poliisiopistoa ja päätän syödä iltapalan dieetin mukaisesti. Jos vaikka aamulla olisi taas paino pudonnut. Hyvä viikko vaikka rennosti otinkin. Ensi viikko meneekin sitten treenatessa, uudessa ohjelmassa on 4+1 treeniä viikossa. Kuulostellaan taas ensi viikolla :)!!!

Sivun alkuun
Www-toteutus: Kymen Web-Suunnittelu