<- Palaa "Kuntoilijoiden päiväkirjoja" -pääsivulle

Petrin kuntoilupäiväkirja
| Taustaa | Viikko 20 | Viikko 21 | Viikko 22 | Viikko 23 | Viikko 24 | Viikko 25 | Viikko 26 | Viikko 27 | Viikko 28 | Viikko 29 | Viikko 30 |
| Viikko 31 | Viikko 32 | Viikko 33 | Viikko 34 | Viikko 35 | Viikko 36 | Viikko 37 | Viikot 38-40 |

Viikko 28

Maanantai 10.7.06

Vielä viimeinen vapaapäivä ennen ihanaa työhön paluuta. Salille pitäisi lompsia tekemään rintatreeniä. Onneksi salilla käyminen on kiinnostavampaa kuin ruokavalion noudattaminen. Treeni kulkee koko ajan paremmin mutta syöminen on koko ajan vaikeampaa. Tavoitteena on luistaa mahdollisimman vähän tiukasta ruokaohjelmasta ja olen siinä melko hyvin onnistunut. Tänäänkin salilla menee hyvin ja kotona on hyvä olo, vaikka loma onkin loppumaisillaan. Huomasin esimerkiksi ranskalaisessa punnerruksessa että tankoon saa lisätä painoa entiseen verrattuna ja liike on puhtaampi ja hallitumpi. Ilmat ovat edelleen kuumat joten elimistö on hieman säästöliekillä. Ei tää kauaa enää voi kestää. Nautitaan nyt kesästä. Iltasella yritin mennä aikaisemmin nukkumaan, mutta en oikein onnistunut.

Tiistai 11.7.06

Klo 5.00, eräs yllättävän pirteä ex-lomalainen nousee silmät killissä sängystä sammuttamaan puhelimeen asetetun herätyksen. Kahvinkeitin löytyy vaivattomasti ja puurovesikin lähtee kiehumaan. Kyllä, minä menen takaisin töihin. Kyllä niillä on varmasti ollut jo ikävä minua :). Helpohko aamuherätys, mutta yöllä kyllä nukuin vain muutaman tunnin. Taas alkaa tämä hirveän ruokakassin roudaaminen töihin. Jännitys tiivistyy kun astelen työpaikkani työvaatekaapille. Miltä ne housut tuntuvat jalassa, kiristävätkö vielä, meneekö napit kiinni? Housuja jalkaan laittaessani huomaan heti kuinka ne lepattavat reisistä. Ja napit menevät molemmat ilmat ongelmia kiinni. Ennen lomaa ne paukkuivat auki kun kumarruin. Lomalla on siis tapahtunut jotain, joten pienet lipsumiset eivät ole haitanneet projektin etenemistä. Töissä ei kuitenkaan kukaan sen kummemmin kommentoi mitään, niissä työvaatteissa ei kyllä huomaa vaikka pudottaisi 10 kiloa. Ne roikkuu päällä aina saman lailla. Ihan sama, mukava palata taas johonkin rutiiniin. Töissä on rento päivä ja suhteellisen hyvän tuulisia ihmisiä joten töihin paluu sujui hienosti. Töiden jälkeen ei treeniä joten ilta menee lepäillessä.

Keskiviikko 12.7.06

Lisää aamuherätyksiä. Tänä aamuna olikin sitten perinteinen herätys. Seinät oli yöllä siirretty joten niihin törmäilin ensimmäiseksi. Kahvinkeitin oli todella tekninen laite heti aamutuimaan ja puuro maistui liisterille. Töihin ajaessani en varmaan olisi huomannut vaikka joku olisi auton eteen tullut irvistelemään. Töissä koko aamu aivan koomassa. Onneksi on taas rento työpäivä joten työt ei pääse turhemmin stressaamaan. Kotona pienet nokoset töiden jälkeen ja sitten salille tekemään jalkatreeni. Treeni menee jotenkin nopeasti ja tuntuu siltä kun olisin jättänyt jotain tekemättä. Ehkä vaan palautumisajat jäivät lyhyiksi. Jalat kuitenkin hieman nokkiinsa ja illalla olivat jo kipeät.

Torstai 13.7.06

Iltavuoro tänään, joten herätys siinä yhdeksän maissa. Tänään heitetään pieni juoksulenkki. Sellainen 5km. Minä en ole juoksija joten se on minulle jo tarpeeksi. Kyllä siitä juoksusta jotain tuli, ainakin keuhkot pysyivät oikeassa paikassa. Mutta jalat hieman kapinoivat eilisen salitreenin jäljiltä. Töihin siis illaksi, ja aimo annos eväitä mukaan. Vieläkin siellä katsellaan ihmeissään tuota ravintolaukkua, mutta kukaan ei uskalla kysyä mitään. Iltavuorossakin jostain syystä väsyttää, ainoa hyvä asia on se että valvomo on ilmastoitu joten ulkona paahtavat helteet eivät työaikana häiritse.

Perjantai 14.7.06

Jälleen iltavuoro, mutta herätys klo 8. Salille olisi tarkoitus kirmata yhdeksäksi. Siellä teen hauis/selkä treenin. Selälle taas oikeat painot ja huolelliset suoritukset ja alkaa tuntua siltä että selkäkin alkaa tiukentaa otettaan. Lihakset selvästi alkavat heräillä ja kiinteytyä. Hauiksia tykkään kiusata ja teen vielä ylimääräisenkin liikkeen niille. Pullistelee, pullistelee. Ja tuntuu kireältä. Töissä tuo treeni tuntuu pienenä voiman puutteena. Mutta koska tiedän syyn, se ei häiritse kummemmin. Oikeastaan olen vain tietoinen treenin tehosta. Illalla taas on vaikea päästä nukkumaan. Osaksi lämpöisen illan vuoksi, osaksi siksi että työasiat vilisevät vaihteeksi aivoissa. Nyt on pari vapaata ja sitten sunnuntaina yöksi töihin.

Lauantai 15.7.06

Tänään ei itsellä ole treeniä mutta pojalla on Häme Games Turengissa. Lajeina on 40m juoksu ja pallonheitto. Kisaajia on ympäri Hämeestä joten tiedämme ennalta että palkintopalli sijoitukseen tarvitaan ihmeitä. Poika on muutenkin 8 vuotiaana 9 vuotiaiden sarjassa joten taitavat olla vanhemmat pojat hieman vahvempia. Mutta tarkoituksena onkin kokemuksen saaminen. Päiväkin on hieno ja tapahtuma hyvin järjestetty. Siellä vierähtää muutama tunti ja kotiin tullessa nälkä vaivaa. Mutta hienosti menneiden kisojen vuoksi päätämme kaikki syödä jotain muuta. Ja näin teemmekin. Dieettisafkat saa nyt unhoittua hetkeksi. Poika teki ennätykset molemmissa lajeissa joten onhan sitä juhlittava. Muutenkin tuntuu siltä että olisi hetkeksi otettava rennommin tuon dieetin kanssa. Ensi viikolla taas jatketaan kunnolla.

Sunnuntai 16.7.06

Aamulla oli hieman omituinen olo, saattoi vaikuttaa edellisen päivän epämääräisen syömisen seuraus. Tänäänkin aloitan aamun tiukasti ruokavaliota noudattaen. Pitäisi mennä salille. Katselemme F1 kisoja televisiosta ja emme malta lähteä ennen sitä salille. Kisa venyy ja tuntuukin siltä että jätän salin väliin, koska menen yöksi töihin ja en ehdi nukkua sitten yhtään ennen työvuoroa. Näin käykin ja saan nukuttua pari tuntia ennen vuoroa. Onneksi on vain kaksi yötä ja sitten pieni vapaa. Ruokaa syön ihan miten sattuu ja jotenkin tilanne karkaa käsistä vaivihkaa. Ensi viikolla täytyy ottaa taas itseään niskasta ettei projekti ota takapakkia. Paino ei viikolla ole pudonnut mutta salilla huomasin selvät lihaksien erottuvuuden kehittymisen joten se kelpaa mulle. Jannesta ei paljon ole kuulunut, mutta tällä hetkellä onkin tarkoitus mennä tällä ohjelmalla kuun loppuun ja sitten alkaa jotain ihan muuta. En vielä ole ihan varma mitä, mutta pelonsekaisin tuntein odotan innolla. Koska kirjoitan tätä sunnuntain osuutta jo seuraavana maanantaina, tiedän että ensi viikko alkaa melkoisella yllätyksellä, ikävällä sellaisella... Siitä ensi viikolla lisää...

Sivun alkuun
Www-toteutus: Kymen Web-Suunnittelu