<- Palaa "historia" -pääsivulle 

Mari Tirroniemen kisoihin valmistautuminen
| Taustaa | Viikot 49-52 | Viikot 53-2 | Viikot 3-6 | Viikot 7-9 | Viikot 10-12 | Viikot 13-14 | Viikot 15-16 |

Viikko 49 (Katso viikko 49 valokuva) ->

Maanantaina oli pidettävä lepopäivä viikonlopun jälkeen. Kaloreita 2200 ja muutamasta aamulenkistä lähdetään liikkeelle. Olin niin reissussa rähjääntynyt, etten saanut syötyä läheskään kaikkea, uni tuli varhain illalla.

Tiistaina päästiin asiaan ja treenikaverin piiskaamana ns. pumppiviikko lähti käyntiin. Rintaa ja hauista väännettiin lyhyillä palautuksilla... ihanaa poltetta! Ruokailutkin sujuivat ongelmitta. Puntari näytti lähtöpainoksi 66.2kg. tästä on hyvä tiputtaa...

Keskiviikkona tein ensimmäisen aamulenkin, sängystä suoraan tyhjällä vatsalla pihalle loskakeliin tarpomaan. Teen näin alussa 45 minuuttia, mutta kohta nostan lenkin pituuden 60 minuuttiin. Vielä olisi kaksi lenkkiä tälle viikolle jäljellä, mutta jätän ne viikonloppuun kun saan nukkua hiukan pidempään. Arkiaamuisin on lenkille herättävä siinä klo 5:30. Punttitreenissä oli jalkojen vuoro. Tämä päivä on minulle aina haasteellisin ja tuskaisin, mutta hyvin se tälläkin kertaa sujui.

Torstai onkin sitten jälleen lepopäivä, ja keskityn lähinnä kropan venyttelyyn iltasella. Ruokailut sujuu automaattisesti kolmen tunnin välein, kovin suuri nälkähän näillä kaloreilla ei pääse tulemaan. vettä menee sellaiset kolme litraa päivässä. Tänä aamuna paino oli 65,7kg, nesteet ovat siis lähteneet liikkeelle.

Hiukan taitaa olla kiireistä minulla, kun havaahduin vasta torstai-iltana siihen että maanantaina onkin itsenäisyyspäivä ja siis vapaata töistä. Niinpä perjantain suunnitelmat meni uusiksi ja hyppäsin pohjoisen junaan. Kotiin pyhien viettoon! Levätessä meni siis tämäkin päivä.

Lauantaina varhain lumipyryyn lenkille ja iltapäivällä Kemin Kuntokeitaalle treenaamaan. Mikään väen paljous ei salilla vallinnut, mikä on toisaalta mukaavaa. Halvarin Mikan kanssa vaihdettiin kuulumisia ja höpöteltiin niitä näitä treenin lomassa. Vuorossa oli selkä ja myöskin minulle vaikea lihasryhmä. Tälläkertaa onnistuin kuitenkin ja sain pienenpienet siipeni kipeiksi ;)

Sunnuntaina oli vuorossa venyttelyä ja lihashuoltoa. Sukulaisissa täytyi tietysti käydä. Ruokailut sujuivat aika normaaliin tyyliin, tosin ehkä hiukan alakanttiin kuitenkin määrällisesti.


Viikko 50


Maanantai aamuna käväsin tunnin aamulenkin. Junani lähti takaisin Tampereelle illalla kahdeksan jälkeen. Treenaamaan en päässyt, koska sali pyhän vuoksi kiinni. No, onhan se päivä huomennakin...

Edellisen viikon pumppitreenit on käyty läpi ja nyt alkaa jälleen uusi viiko, ja nyt keskitytään käytämään mahdollisimman suuria painoja, pyrin kuitenkin suorittamaan liikkeet puhtaasti. Ensimmäisenä tiistaina vuorossa rinta ja hauis, sekä vatsa treeni. Koska treenikaverini on Levillä rentoutumassa, jouduin valitsemaan salilta sopivan "uhrin" varmistamaan joissakin liikkeissä viimeiset toistot. Tuli hyvä treeni!

Keskiviikon jalkatreeni saikin yllättävän käänteen; lähdinkin kaverin kanssa Pirkkahalliin treenaamaan pikajuoksun saloja. Aluksi luonnollisesti hyvät alkulämmittelyt ja sitten harjoittelin tekniikkaa. Otin myöskin vetoja, mutta on se jotenkin niin vaikeaa kun ei vielä oikein osaa.... Tosi tehokas treeni, hyvää vastapainoa puntille. Jospa minullakin jonain päivänä olisi pikajuoksijan pakarat ;). Hyvät venyttelyt lopuksi ja kotiin.

Torstaina jälleen tunnin aamulenkki, todella liukasta... Illalla olisi vuorossa olkapäät ja ojentajat, sekä vatsat. Ruokailut ovat sujuneet suunnitelman mukaan. Kaloreita tälläkin viikolla 2200. Paino ei ole tippunut viimeviikosta tähän mennessä, seuraillaan tilannetta...

Perjantaina onkin sitten lepopäivä ja ohjelmassa leffailta ja yöelämän katsastus, rentoutumista hyvien ystävien seurassa!

Lauantai aamuna heräilin lenkille ja painelin pispalan rappusiin ottamaan hiukan intervallityyppistä treeniä. Aluksi lämmittelin 20 min reippaalla kävelyllä ja sitten 20 min intervallia rapuissa, lyhyitä pyrähdyksiä. Takaisin kotiin 20 min reipas kävely. Iltapäivällä oli treenivuorossa selkä ja vatsat sekä venyttelyä. Ja jälleen illan mittaan hiukan ulkoilemaan...

Sunnuntaina olikin sitten lepopäivä. Lähinnä löhöilin ja nukuin univelkoja vähemmäksi,sekä suunnittelin seuraavaa viikkoa; ruokailuja ja treenejä. Painoni ei ole tippunut, joten mietin josko laskisin kaloreita. Tulin kuitenkin siihen tulokseen, että koska nälkä on ja paino heittelehtii, niin kai jotain kuitenkin tapahtuu ja pidän vielä kolmannen viikon kalorit samoissa. Kurkku tuntuu käheältä ja kokoajan tuntuu että pitää juoda... etten vaan olisi tulossa kipeäksi...


Viikko 51


Jälleen tällä viikolla pumppaillaan, eli lyhyillä palautuksilla ja pidemmillä sarjoilla treenaillaan. Kurkku on edelleen käheä, mutta treenaamaan mennään. Ja hyvä treeni tulikin. Tälle viikolle otin mukaan myöskin aerobisen treenin jälkeen. Poljin 25 min porraskonetta lopuksi.

Kun tiistai aamuna heräsin, kurkku oli todella kipeä. Lähdin kuitenkin aamulenkille ja kävelin tunnin. Iltapäivällä töissä aloin uupumaan todella ja meinasin kotimatkalla väkisinkin nukahtaa bussiin. Treenit jäi välistä, nyt oli kuunneltava kroppaa. Menin kotiin ja nukahdin jo varhain, ruokailutkin jäivät vähäisiksi.

Keskiviikkona kurkkukivun kaveriksi tuli nuha ja yskä. Lämpöä ei ole, oikeastaan lähinnä alilämpöä. Huippufiilikset... Ei treeniä. Painokaan ei ole tippunut, täytynee ensiviikosta tiputtaa eväiden määrää.

Torstaina lähdin aamulenkille. Kurkku ei ole enää kipeä, mutta nuha kylläkin on. Illalla olisi tarkoitus mennä salillekin treenailemaan olkapäät ja ojentajat sekä vatsat. Teen myöskin ilta-aerobisen vajaat 30 min perään. Valmentajan kanssa katsastettiin hiukan tilannetta ja nipistetään eväistä vähän hiilihydraatteja vähemmäksi ensi viikosta alkaen.

Perjantaina treenataan selkä ja jälleen ilta-aerobien päälle. Lopuksi venyttelyt. Makuunista ohi mennen illaksi leffa ja rauhallinen viikonlopun vastaanotto. Jouluostoksetkin pitäisi viikonlopun aikana suorittaa, voi ei sitä tuskaa...

Lauantai aamuna lähdinkin suorittamaan aamulenkkini salille. Poljin tunnin verran porraskonetta ja hiki lensi! Muuta treeniä ei sitten ollutkaan. Todella kova nälkä ollut koko viikon ja se on hyvä juttu. Illalla jälleen ystävien kanssa ulkoilemaan ja sehän venähti tietysti "pikkutunneille" saakka.

Sunnuntaina oli täydellinen lepopäivä. Ruokailut sujuivat normaaliin malliin, mutta edellisen yön unen vähäinen määrä ja huono laatu pitivät minut lähes koko päivän "horroksessa".


Viikko 52


Kevyt treeniviikko, tätä olen jo suorastaan odottanut! Tällä viikolla keskityn lähinnä liikkeiden suoritustekniikkaan kevyemmillä painoilla. Maanantaina treenasin jalat ja tein aerobista porraskoneella päälle. Paino maanantai aamuna 65.3 kg.

Vaihtelen tällä jouluviikolla kaloreita sillä tavalla, että maanantai-keskiviikko n.2200 kcal, torstaina 1900 kcal ja jouluaattona määrä x. Tapanista eteenpäin loppuviikko niukemmin, n.1900 kcal. Jouluaattona syön kaikkia jouluruokia ihan normaalisti. En kuitenkaan pistele massuuni herkullisia konvehteja tai joulutorttuja yms...

Tiistaina oli vuorossa rinta ja hauis sekä vatsat ja aerobinen. Ruokailut normaaliin malliin, kova nälkä on koko ajan. Illalla kiire pakkaamaan kamppeet, lähden huomenna kohti pohjoista joulun viettoon. Keskiviikko menikin sitten töissä ja loppupäivä junassa, eväinä kylmää riisiä ja kuivaa hirvenlihaa ;)

Torstaina painelin Kemin Kuntokeitaalle treenailemaan selkää ja vatsat. Aikalailla rupatteluksi meni, tutut ympäri Suomea olivat palailleet kotiin jouluksi. Nälkä vaivaa ihan hulluna ja tuntuu niin kuin olisi painokin tippunut maanantaista.

Jouluaatto! Huippua, aamulla pitkälle lenkille ja sitten saunaan. Kinkkua ym. herkkuja odotellessa!

Jouluaattona tuli valvottua myöhään ja söin todellakin jouluruokia ja join peräti puoli lasia punaviiniä. En laskeskellut yhtään kaloreita, täysin näppituntumalla koko päivä.

Lauantaina joulupäivä aamuna läksin ihanaan kirpeään pakkas säähän ja auringon paisteeseen lenkille. Tuli nukuttua pitkään, mutta toisaalta, tiedossa on jälleen pitkä yö kun lähdetään illalla Kemin yöhön tapaamaan ystäviä. Nyt hiukan nipistetään ruuasta kun eilen herkuteltiin, kaloreita kertyi noin 1900. Painosta ei ole mitään havaintoa, mutta olo on kyllä hiukan "kevyempi" ja nälkä on kokoajan ihan suunnaton. Kävin myöskin iltapäivällä salilla treenaamassa olkapäät ja ojentajat sekä tein 25 minuuttia aerobista päälle.

Tapaninpäivän aamulle jäi sitten viikon viimeinen lenkki ja sää oli aika kammottava. Lunta tuli tuulen kanssa kohtuullisesti, teitä ei ollut ehditty aurata ja kahlasin pyryssä sykkeen ollessa huikeat 140 lyöntiä minuutissa. Sykettä saattoi nostaa tietysti pienoinen ärtymys säätä kohtaan. Ja jotten olisi päässyt kovinkaan helpolla, 45 minuutin kahlaamisen päälle tein lumityöt ja olin aika väsähtänyt sen jälkeen. Loppupäivä meni täysin levätessä, makuupaikka vain välillä vaihtui ;)


Mari Tirroniemi

Sivun alkuun
Www-toteutus: Kymen Web-Suunnittelu