<- Palaa "historia" -pääsivulle 

Mari Tirroniemi
| Taustaa | Viikot 49-52 | Viikot 53-2 | Viikot 3-6 | Viikot 7-9 | Viikot 10-12 | Viikot 13-14 | Viikot 15-16 |

Taustaa:

Mari Tirroniemi

Olen Mari Tirroniemi, fitness-elämäntapaan hurahtanut alle kolmikymppinen nainen ;) Ajauduin Tampereelle kesäkuussa 2003 töiden perässä opintojeni päätyttyä. Hämäläiseen perheeseeni kuluu lähinnä villakoiria (nurkissa) ja treeni pyykkiä, vanhempani ja siskoni asustelevat pohjoisessa. Aina sillointällöin mieleni tekisi lähemmäksi pohjoista, mutta ainakin vielä toistaiseksi työkavereiden painostuksesta asun ja vaikutan Tampereella.

Luonteeltani olen aika rauhallinen ja suorapuheinen, ehkäpä pippurinenkin tarpeen vaatiessa... Toki välillä meno on vauhdikasta ja vaaratilanteitakin kavereiden kanssa riittää, mutta täytyyhän tätä askeettista elämäntapaa välillä hieman järisyttää ;) Olen sosiaalinen ja tulen toimeen lähes kaikenlaisten ihmisten kanssa. Lisäksi olen erittäin kunnianhimoinen, ja jos minulla on jokin isompi haaste ja tavoite mihin pyrkiä, teen kaikkeni saavuttaakseni haluamani. Ehkä minussa on myös hiukan perfektionistin vikaa... Toisaalta nämä ominaisuudet tekevät minusta hyvän urheilijan, olen tinkimätön treeniohjelmassani sekä ruokavaliossani.

Olen koulutukseltani tradenomi ja työskentelen suuressa kansainvälisessä yhtiössä. Olen kokopäiväisesti "kiinni"sekä puhelimessa että tietokoneessa. Työni on hyvin hektistä ja tavoitteellista, mutta hurtti huumori ja loistavat työkaverit pitävät minut liikkeessä.

Olen käynyt kuntosalilla reilut viisi vuotta, joista pari ensimmäistä meni hapuillessa ja harjoitellessa mutu tuntumalla, ennenkuin ymmärsin pyytää apua joltain kokeneemmalta henkilöltä. Valmentajan avustuksella ruokavalioni laitettiin kuntoon ja treeneihin tuli jotain järkeä. Harrastin myös aiemmin juoksua omaksi ilokseni, mutta viidennen vuoden jälkeen vasen polveni sanoutui irti siitä sopimuksesta ja juoksut on juostu - ainakin pidemmät matkat. Jossain vaiheessa innostuin sitten punttailun ohessa potkunyrkkeilystä ja sehän vasta onkin hauska laji! Kunto pysyi hyvänä ja treenit olivat huipputehokkaita. Vuoden ahkeran potkujen treenauksen jälkeen tuli eteen valinta: haaveilin osallistuvani joskus body fitness kisoihin ja lihasta täytyi saada. Pikkuhiljaa ylikuluttava laji sai jäädä ja keskityin oleelliseen.

Muita harrastuksia minulla ei juurikaan nyt ole, aika ei yksinkertaisesti riitä. Parina aamuna käyn uimassa ennen töihin menoa (on muuten erittäin virkistävä päivän aloitus) ja muutaman aamulenkin kävelen viikossa. Salilla käyn viikosta riippuen 4-5 kertaa.Viikonloppuisin kun on vapaata, on mukava käydä leffassa, ulkona syömässä ja viettää aikaa hyvien ystävien seurassa. Varsinainen "baarihiiri" en ole, mutta aina silloin tällöin tulee kausia, jolloin menojalkaa vipattaa.

Näiden viiden "punttivuoden" aikana painoni on noussut n. 8 kiloa. Näytän aivan erilaiselta kuin aikojen alussa, positiivisessa mielessä. Rasvaprosentistani ennen treenailun aloittamista ei ole tietoa, mutta väittäisin sen valokuvien perusteella olleen korkeampi kuin nykyisin. Eli määrätietoinen työskentely salilla ja ruokavalio ovat tehneet tehtävänsä.

Joulukuussa 2002 päätin aloittaa elämäni ensimmäisen kisadietin, tavoitteena kevään 2003 kisat. Dietti kesti 18 viikkoa. Lähtöpainoni oli 68 kg, joten lujasti oli töitä tehtävä. Dietti sujui varsin hyvin, milliäkään en lipsunut. Oli tietysti todella vaikeitakin hetkiä, varsinkin, kun sinä talvena oli ihan kohtuudella n. 30 asteen pakkasia, vaati lenkille lähtö todellakin urheilumieltä... aerobista tein aluksi kolmena aamuna viikossa, loppuvaiheessa joka aamu 75 minuuttia ja joka treenin päälle 30-45 minuuttia. Kiristyin huimasti, painoin lopulta 55 kg ja olin todella tyytyväinen. Kun karsinta kilpailut lähestyivät, alkoi perhoset vatsan pohjalla vaivata. Minulla ei ollut mitään odotuksia, ajattelin vain että kunhan en jää viimeiseksi niin hyvin menee. Suureksi järkytyksekseni voitin Lahden karsintakilpailun ja kyllä takahuoneessa itkettiin onnen kyyneliä. Viikon päästä oli pääkilpailu Helsingissä, sen voittaja pääsi EM-kisoihin. Silloin minulla oli jo hiukan odotuksia sijoittumisen suhteen ja tulinkin toiseksi. Olin todella onnellinen, kaikki odotukseni ylittyivät moninkertaisesti. Hyvällä mielellä lähdettiin ystävieni kanssa tietysti syömään, ja innokkaimmat jatkoivat aamun tunneille saakka. Itse olin niin väsynyt valtavasta koko päivän kestäneestä jännityksestä, että kun olin saanut parit fajitakset, suklaa kakkua ja puoli kiloa makuunin herkkuja syötyä, niin kyllä uni maittoi ;)

Nyt kun edellisen dietin aloituksesta on kulunut pari vuotta aikaa ja olen treenaillut erittäin määrätietoisesti kokoajan, haluaisin jälleen nähdä työni tuloksen. Niinpä aloitan rasvojen tiristelyn jälleen joulukuun alussa ja raportoin edistymistäni päiväkirjan muodossa tälle saitille. Toivottavasti päiväkirjani motivoi muitakin mahdollisia diettailijoita ja kuntoilijoita.

Mari Tirroniemen kuvagalleria ->


Mari Tirroniemi

Sivun alkuun
Www-toteutus: Kymen Web-Suunnittelu