<- Palaa "Kuntoilijoiden päiväkirjoja" -pääsivulle

Eeron kuntoilupäiväkirja
| Taustaa | Viikot 37-40 | Viikot 41-43 | Viikot 44-45 | Viikot 46-47 | Viikot 48-50 | Viikot 51-2 | Viikot 3-5 | Viikot 6- |

Viikko 37 (Katso viikko 37 valokuva) ->

Ma 6.9.

Sovitaan Jannen kanssa painonhallinnan ja kunnon kohottamisen tavoitteista, eli paino pitää saada kohtuulukemiin ja vatsan kohdalle tippuneet lihakset takaisin oikeille paikoilleen. Janne oli tehnyt dieetin tulevalle kahdelle kuukaudelle. Alustavasti silmäiltynä syötävät määrät vaikuttavat melko "runsailta", ja juotavat vesimäärät suorastaan hurjilta. Ensimmäisessä vaiheessa on tarkoitus laittaa aineenvaihdunta liikkeelle, opetella syömään terveellisemmin ja säännöllisemmin sekä kohottaa lihaskuntoa tulevia koitoksia kestämään.

Ti 7.9.

Painon mittaus aamulla, lähtöpainoksi muhkeat 114.4 kg elopainoa. Sitten aamupalaa puraisemaan ja tonnikalasalaattia evääksi tekemään. Kahden tunnin välein tankkaaminen tuntuu melko työläältä, kun ei ole tottunut päivän mittaan paljoa syömään. Tankkausaikataulu meni vähän vinksin vonksin koko päivän. Ei kuitenkaan näläntunnetta missään vaiheessa.

Ke 8.9.

Tankkausaikataulun pitämisessä taas vaikeuksia, samoin unohtui veden latkiminenkin ajoittain. Syömismäärät toteutunut, ei näläntunnetta.

To 9.9.

Syömisaikataulun ja veden juonnin suhteen onnistuneempi päivä. Paitsi että emäntä toi illalla valmista pitsaa ja olutta, joita ei kerta kaikkiaan pystynyt vastustamaan. Illalla sen verran vielä vatsa täynnä, ettei iltapalaa tarvinnut.

Pe 10.9.

Kaikki ateriat syöty suunnilleen ajallaan ja vettäkin juotu ainakin 3 kolme litraa. Toiletin läheltä ei ole kannattanut pitkille retkille lähteä. Tuntuu siltä kuin ulos olisi tullut ainakin litra enemmän kuin on juotu.

La 11.9.

Kotioloissa on syömisen ja juomisen aikataulun toteuttaminen helpompaa. Ensimmäisen kerran illalla pienoinen näläntunne ennen iltapalaa. Kaikin puolin onnistunut päivä.

Su 12.9.

Syömisen aikataulut ja määrät toteutuneet, juominen unohtui välillä. Lounaalla grillattua kanaa ja pieni vuori riisiä. Ennen iltapalaa kuitenkin hienoinen näläntunne ja pään kivistys, joka johtunee nautitun nesteen määrästä.


Viikko 38


Ma 13.9.

Syömisen ja juomisen suhteen keskittymisvaikeuksia. Päivän välipalat ja ateriat kertaheitolla klo 14,30. Iltatouhut onnistuivat paremmin. Onnistuneen nestetankkauksen seurauksena ainakin 5 kertaa toiletissa yöllä.

Ti 14.9.

Painon tarkistus aamulla; 109.6 kg, eli yllättäen 4 kiloa kadonnut viikossa. Verensokeriarvo aamulla ennen aamiaista 4,8, joka on vähän alhainen. Pitäisi olla 5,7, tarvii tarkkailla useammin kuin kerran viikossa. Syöminen ja juominen alkaa sujua paremmin, melkein itsekseen. Huomaan että jos ei juo tarpeeksi, alkaa päätä heti särkeä. Illalla verensokeri 5,7 ennen iltapalaa, joten päätän jättää päivittäisen insuliinin (65 yks) ottamatta, jottei mene arvot liian alas.

Ke 15.9.

Verensokeri aamulla 6,4. Syömisen ja juomisen suhteen onnistunut päivä. Illalla verensokeri 7,5 iltapalan jälkeen, ja jätän taas insuliiniannoksen ottamatta. Olispa hienoa, jos insuliinin ja muut lääkkeet voisi jättää kokonaan pois. Aamulla pitää ottaa viisi nappia erilaisia verenpaine, kolesteroli ja sokerilääkkeitä. Alkavat kohta käydä aamiaisesta, kun mahalaukku toivottavasti kutistuu.

To 16.9.

Paino aamulla 108 ja verensokeri 6.9. Yli kuusi kiloa painosta lähtenyt. Syömisen ja juomisen suhteen onnistunut päivä. Illalla veren sokeri ennen iltapalaa 5,1, joten jätän insuliinin jälleen ottamatta. Iltapalan lisäksi kaksi banaania varmistamaan ettei verensokeri pääse liian alas.

Pe 17.9.

Verensokeri aamulla 7,5. Syömisen ja juomisen suhteen onnistunut päivä. Pikkuisen tuli laitettua salaattiin oliiviöljyä, kun alkoi tuntua kuivalta. Vaimo oli kysynyt terveyskeskuksesta, voiko insuliini jättää kerralla pois. Kielsivät jyrkästi kerralla pois heivaamisen, ja antoivat ohjeeksi vähentää määrää pikku hiljaa, koska sillä on muitakin tehtäviä kuin verensokerin kurissa pitäminen. Vielä patistivat diabeteshoitajan puheille läksytettäväksi ja lisää ohjeita kuulemaan. Otan illalla insuliinia 30 yksikköä, eli noin puolet normaalista. Illalla käydään Jannen kanssa salilla katsomassa oikeat liikeradat treeneihin. Ymmärsin olla liikaa innostumatta, vaikka edellisestä treenauksesta onkin kulunut vain 10 vuotta.

La 18.9.

Aamupaino 108 kg ja verensokeri 7,8. Otetaan vielä verenpaine, joka näyttää 143/87, pulssi 57. Normaalisti verenpaineeni on ollut jossain 160/97, joten kehitys näyttä menevän oikeaan suuntaan. Ruokailu ja vesitankkaus toteutunut suunnitelmien mukaan. Illalla insuliinia 30 yks, jota kenties täytyy nostaa, jos verensokerin aamuarvo on vielä koholla. Rintalihakset vähän kipeät, vaikka yritin ottaa kevyesti.

Su 19.9.

Verensokeri 7,6, nostan iltainsuliinin määrää 40 yksikköön. Muuten syömisen ja juomisen suhteen melko tavanomainen päivä, paitsi että taas grillattiin kanaan ja tuli syötyä sen kanssa melkoinen annos riisiä. Tuli melkein ähky kun söin niin runsaasti äkkiseltään.


Viikko 39


Ma 20.9.

Maanantai on syömisen ja juomisen suhteen vaikea päivä, kun ei oikein tahdo muistaa ja ehtiä näistä huolehtia. Kiirettä mukamas pitää.

Ti 21.9.

Paino aamulla 107,8 kg, eli pikkuriikiisen olis taas lähtenyt. Verensokeri hyvä 5,9. Tankkaus onnistuneesti. Ensimmäisen kerran huomasin, että housut ovat väljentyneet, ja muutenkin tuntuu tosi hyvältä.

Ke 22.9.

Verensokeri aamulla hyvä 5,8. Tankkaukset tuntuu menevän rutiinilla, salaattiin on tarvinnut lisätä vähän öljyä, jotta ei tunnu kovin puisevalta. Muuten ateriat maistuvat, eikä ole vielä tehnyt mieli mitään erityisiä herkkuja. Söin 10 pientä kotimaista omenaa päivällä, kun olivat niin makeita. No mahahan siitä turposi ja olo oli kuin ilmapallolla.

To 23.9.

Päivällisellä vaihteeksi 3 keskikokoista perunaa ja sama määrä kanapihvejä. Pihvit oli paneerattuja valmispihvejä joissa oli jauhokuori, joka olisi kaiketi kannattanut kaapia pois. Mutta kun ei kerennyt. Syönnin jälkeen tuntui aika täydeltä, yhden kumpiakin olis varmaan voinut jättää syömättä. Muuten tankkaus ohjelman mukaisesti.

Pe 24.9.

Ruoka ja vesitankkaus ohjelman mukaisesti, päivälliseksi taas kanapihvejä ja vihanneksia. Päivällä sorruin taas syömään omenoita, josta tutut seuraukset. Jos autot kävisivät "biokaasulla", olisin varmasti kahvin, ruisleivän ja omenoiden avulla polttoaineen suhteen omavarainen. Iltapäivällä oli tarpeen käydä pariin otteeseen mukavuuslaitoksessa soittelemassa porilaisten marssia.

La 25.9.

Kotiaskareiden lomassa tankkaus melko onnistuneesti. Päivällisellä jääkaapista löytyneitä edellisen viikon jämiä, mutta kuitenkin ruokavalioon kuuluvia ja siten sallittuja eineksiä. Päivän ohjelmastani, askareisiin kuuluvista työohjeista ja käytettävissä olevista työaikaennusteista vastasi tapansa mukaan emäntä.

Su 26.9.

Kurkku kipeä ja palelee. Aamupäivän välipala jäi syömättä, josta jonkinmoinen näläntunne ennen lounasta. Grillatun kanan ja hyvän riisiannoksen jälkeen nälkä kyllä helpotti. Iltapäivällä paistoi yllättäen aurinko, jota olinkin jo jonkin aikaa odoteltu, jotta pääsisin katolle paikkaamaan piipunjuuren vesivuotoa pikihuovalla. Ei muuta kun hommiin, kunnes illemmalla sää äkkiä synkkeni ja sadekuuro pakotti keskeyttämään. Aikaa olikin vierähtänyt siten että kello oli jo 19.00, joten iltapäivän välipala ja päivällinen olivat jääneet syömättä. Iltapalasalaattia ja puuttuvia aterioita korvaamaan pistelin taas lounaalta jäänyttä kanaa ja riisiä


Viikko 40 (Katso viikko 40 valokuva) ->


Ma 27.9.

Maanantai on säpinäpäivä. Syöminen ja erityisesti juominen onnistui kuitenkin hyvin. Taisin kitata enemmän kuin kolme litraa päivän mittaan, josta seurauksena usein toistuvia ja määrätietoisia vierailuja toiletissa. Tällä viikolla on tarkoitus aloittaa saliharjoittelu, mutta kurkku tuntuu kipeältä ja ääni on painuksissa. Taitaa olla parempi olla tänään menemättä.

Ti 28.9.

Kurkku aamulla vähän peevelin kipeä, mutta käynti puntarissa parantaa hieman oloa. Vaaka pysähtyi lukemiin 106,5 eli noin kahdeksan kiloa lähtenyt. Jotenkuten pystyy päivän mittaan puhumaan, mutta ääni on niin matala että ikkunalasit helisevät. Syömiset ja juomiset ohjelman mukaisesti, lisäksi muutama (8kpl) pieni kotimainen omena. Sen verran höntti olo, ettei salille lähtö houkuttele.

Ke 29.9.

Kurkku tuntuu tosi kipeältä. Olo on kuin vanhalla sirkushevosella, kun liikkeelle lähteminen ja hirnuminenkin vaativat ensin perusteellista venyttelyä ja lämmittelyä ennen kuin alkaa taas tolpillaan pysyä. Verensokeri aamulla 7.0, joten päätän vähentää omenoiden syöntiä. Tuli niitä kuitenkin päivä mittaan muutama napsittua, muuten tankkausten suhteen hyvä päivä. Salihommat taitaa jäädä ensi viikkoon.

To 30.9.

Aamulla kurkku edelleen kipeä, nieleminen vaikeata, oikea korva lukossa ja olin nukkunut puoli tuntia liian pitkään. Lisäksi emäntä väitti että olin pitkästä aikaa kuorsannut kuin sepelimurskain. Oikea reippailijan toiveaamu. Tankkauksen päivän mittaan kuitenkin ohjelman mukaisesti, vaikkei oikein olisi maistunutkaan. Kahvia päivän aikana ainakin 1 litra ja illalla lämmintä teetä 5 mukillista, ja sitten yöllä lukemattomia käyntejä toiletissa.

Pe 1.10.

Kurkku vähän parempi, verensokeri 5,1 aamulla ja muutenkin pirteämpi olo. Tankkaukset ohjelman mukaisesti, nielemisessä jonkin verran vaikeuksia. Apteekin kurkkutableteilla ja juomalla Riihimäen vitamiinirikasta lämmintä vesijohtovettä päivästä jotenkin selvittiin.

La 2.10.

Synttäripäivä. Jannen kanssa oli sovittu että tänään saisi sekä syömisen että juomisen kanssa vähän irrotella. Iltapäivään meni ohjelman mukaisesti, mutta täytekakkua en pystynyt enää vastustamaan. Sitä tuli pisteltyä kunnioitettava määrä sukulaisten yllytyksestä. Illalla perinteinen suomalainen viikonlopun madontappokuuri, vähän niin kuin varmuuden vuoksi kun on tullut viime viikkoina syötyä raakoja vihanneksia enemmän kuin koskaan. Yöllä närästikin sitten koko rahan edestä.

Su 3.10.

Ei muuta kuin aamusta takaisin tankkausohjelmaan. Lounaaksi grillattua kananrinta reilun riisiannoksen kera ja päälle kunnon päiväunet. Iltapäivällä kuitenkin lisää synttärivieraita, kakkua ja kaikkea muuta hyvää mahan täydeltä. Vähän omaatuntoa kolkutteli, josta tunnistin sitä vielä jonkin verran olevan, siis omaatuntoa.

Sivun alkuun
Www-toteutus: Kymen Web-Suunnittelu